12 Ιουν 2024

Σοβαρό φραστικό επεισόδιο του Νίκου Παπανδρέου με τον Ανδρουλάκη

Συνεχίζεται η εσωκομματική αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς στον μακρύ κατάλογο των στελεχών που δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους, προστίθεται και.. ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Όλα συνέβησαν στην κλειστή σύσκεψη της ευρωομάδας του κόμματος και αιτία ήταν η πρόθεση Ανδρουλάκη να ορίσει επικεφαλής τον πρώην υπουργό, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος εξελέγη πρώτη φορά ευρωβουλευτής.

Αυτή η απόφαση εξέπληξε τον Νίκο Παπανδρέου ο οποίος και αντέδρασε, καθώς και εμπειρία έχει και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής είναι.

Μάλιστα σε έντονο ύφος ζήτησε τον λόγο από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος του απάντησε πως και στη Νέα Δημοκρατία ο Κυμπουρόπουλος είχε έρθει πρώτος το 2019, αλλά επικεφαλής ανέλαβε ο Μεϊμαράκης.

Η απάντηση αυτή εξόργισε περισσότερο τον Νίκο Παπανδρέου που φέρεται να είπε «αυτό είναι το επιχείρημα;» και αμέσως μετά απευθυνόμενος στον Μανιάτη, τον κάλεσε να τοποθετηθεί λέγοντάς του «εσύ δεν έχεις φωνή;».

Πάντως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι ενοχλημένος και από το γεγονός ότι ο Ανδρουλάκης δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να τον πάρει τηλέφωνο για να τον συγχαρεί.

Πάντως το επεισόδιο έληξε με τον Νίκο Παπανδρέου να λέει:

«Βλέπω ότι είναι προαποφασισμένο. Οπότε, αφού το θέλει τόσο πολύ ο πρόεδρος, ας γίνει ό,τι θέλει. Εμένα δεν με νοιάζουν οι καρέκλες, αλλά να προσφέρω στην πατρίδα μου. Η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ θέλει εμπειρία. Εγώ θα την κάνω και ας πάρει ο Γιάννης τη θέση μου».
https://www.press-gr.com/2024/06/blog-post_337.html