"Τα επόμενα δύο χρόνια η τιμή του λιθίου που έχει το ουκρανικό έδαφος θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4000%" δηλώνει ο ίδιος για τα τεράστια συμφέροντα της βιομηχανίας... ηλεκτρικών αυτοκινήτων και drone-Είναι πολλά τα λεφτά που κρύβει το ουκρανικό έδαφος προκαλώντας ακόμα και ευθεία αναμέτρηση ΗΠΑ-Ρωσίας
Πολλά έχουν ειπωθεί για τον πόλεμο της Ουκρανίας μετά την ρωσική εισβολή και άρνηση των ΗΠΑ να συναινέσουν σε μια ειρήνη με ρωσικούς όρους.
Ο Ρώσος ειδικός Κυρίλ Στρελνίκοφ αναφέρει ότι έχουν αναφερθεί πολλοί λόγοι για την μη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία και για την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο που απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την δυτική οικονομία, αφού με τα νέα δάνεια 300 δισ σε χρήμα και άλλα 150 δισ σε όπλα πάνε στους Ουκρανούς, σε άρθρο του σε πρακτορείο ειδήσεων.
“Αναφέρθηκε το σενάριο περί κερδών από Αμερικανούς και άλλους αγγλοσάξωνες βιομηχάνους που θέλουν πρόσβαση στην Ουκρανία, ακούσαμε θεωρίες για την υποστήριξη του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, για την απομάκρυνση της ευρωπαϊκής αγοράς από την Μόσχα, την εξάλειψη ενός παγκόσμιου ανταγωνιστή στο πρόσωπο της Ρωσίας, αλλά όλα αυτά κατά κάποιο τρόπο δεν ήταν πολύ πειστικά.
Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δόθηκε από μια τυχαία (στην πραγματικότητα όχι) δήλωση που έγινε από ένα σκληροπυρηνικό γεράκι των Δυτικών, τον Αμερικανό Γερουσιαστή Λίντσευ Γκράχαμ, σε πρόσφατη συνέντευξη στο CBS.
Πριν από λίγο καιρό ο Γκράχαμ διατύπωσε ότι όλη η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία, πρέπει να θεωρηθεί ως δάνεια, τα οποία, φυσικά, θα πρέπει να αποπληρωθούν.
Ποιος είναι ο λόγος που οι Ουκρανοί βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο πυρά
Ο Γερουσιαστής ανακάλυψε ένα μεγάλο μυστικό για τον λόγο που οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να δίνουν βοήθεια στο θέμα της Ουκρανίας με κάθε τρόπο.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας την παραδοσιακή ατζέντα, δήλωσε ότι «τα κύρια συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία αφορούν τον έλεγχο των ορυκτών πόρων της».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πολιτικό, «η Ουκρανία κάθεται πάνω σε ορυκτούς θησαυρούς, που είναι τρομερά σημαντικοί (για τις Ηνωμένες Πολιτείες) και αφορούν ορυκτά αξίας τουλάχιστον 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».
Ο Γερουσιαστής, ήταν αγανακτισμένος που αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια του Πούτιν και του Κινέζου προέδρου, και ως εκ τούτου πρέπει να σωθούν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Λέει ψέματα ο κύριος Γκράχαμ; Όχι, αυτή τη φορά δεν λέει ψέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από εξειδικευμένες δυτικές δομές, η Ουκρανία την εποχή της ίδρυσης του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ήταν μια από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου σε φυσικούς πόρους.
Οι ειδικοί επεσήμαναν ότι στην Ουκρανία, εκτός από τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων (μόνο ο άνθρακας αξίας 11,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων), υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα τιτανίου και σιδήρου στον κόσμο, υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα λιθίου και άλλων σπάνιων και πολύτιμων μετάλλων και στοιχείων ( δημήτριο, ύτριο, λανθάνιο, νεοδύμιο, νέον, νικέλιο, κ.λπ.).
Χωρίς αυτά τα μέταλλα είναι αδύνατο να παραχθούν χιλιάδες προϊόντα, από αεροσκάφη και smartphone μέχρι μικροκυκλώματα, μπαταρίες και πράσινη ενέργεια.
Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, 117 από τα 120 μέταλλα και ορυκτά που είναι κρίσιμα για μια οικονομία υψηλής τεχνολογίας, μπορούν να εξορυχθούν στην Ουκρανία (τουλάχιστον 8.700 κοιτάσματα).
Στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών στις οποίες ο Θεός έστειλε τους περισσότερους φυσικούς πόρους, η Ουκρανία ανήκει στην τέταρτη θέση.
Οι δυτικές χώρες, μαζί με την ελίτ του Κιέβου, ξεκίνησαν μια σειρά από έργα που σχετίζονται με τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη των φυσικών πόρων της Ουκρανίας, τους οποίους ονόμασαν «κρίσιμη ορυκτή υπερδύναμη».
Οι δυτικές εταιρείες άρχισαν να λαμβάνουν παρτίδες αδειών για να αναπτύξουν και να εξάγουν οτιδήποτε πολύτιμο είχε η Ουκρανία.
Μόνο το 2022, η ουκρανική κυβέρνηση έλαβε περισσότερες από εκατό αιτήσεις για χορήγηση αδειών.
Φυσικά, εντελώς τυχαία, αυτό συνέπεσε με μια εκρηκτική άνοδο των τιμών των αντίστοιχων πόρων και μια απότομη αύξηση της ζήτησης για αυτούς.
Για παράδειγμα, το λίθιο, χωρίς αυτό, δεν θα κινηθεί ούτε ένα drone ή ηλεκτρικό σκούτερ αφού είναι αναγκαίο για τις μπαταρίες τους.
Προβλέπεται ότι μέχρι το 2030, το 27% όλων των οχημάτων στον κόσμο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Κατά το παρελθόν έτος, η τιμή του λιθίου αυξήθηκε κατά 600%, και τα επόμενα δύο χρόνια θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4000%.
Την ίδια στιγμή, στην Ουκρανία υπάρχουν τουλάχιστον 500 χιλιάδες τόνοι κοιτασμάτων λιθίου (ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα στον πλανήτη).
Αλλά ο πόλεμος έδωσε τέρμα σε αυτά τα σχέδια της δύσης πριν ξεκινήσουν.
Μόνο τον πρώτο χρόνο του πολέμου, το 63% των κοιτασμάτων άνθρακα, το 11% των κοιτασμάτων πετρελαίου, το 20% των κοιτασμάτων αερίου, το 42% των κοιτασμάτων μετάλλων και το 33% των κοιτασμάτων σπάνιων στοιχείων, τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο, με αποτέλεσμα η Δύση να περιέλθει σε ομοιόμορφο παροξυσμό.
Σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς, ακόμη και αν τα σύνορα επαφής παραμένουν εκεί που είναι αυτή τη στιγμή, τότε η Ουκρανία (δηλαδή η Δύση) θα χάσει για πάντα την πρόσβαση στα δύο τρίτα των φυσικών πόρων της Ουκρανίας.
Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μεγάλες δυτικές επιχειρήσεις, που ουσιαστικά κάνουν πολιτική στις χώρες τους, με τον ουκρανικό πλούτο στις αποθήκες τους, έπεισαν τις κυβερνήσεις τους να ζητήσουν με τη μορφή τελεσίγραφου να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους.
Οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, έκαναν λαθραία προμήθειες όπλων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία εις βάρος των φορολογουμένων τους.
Σε περίπτωση νίκης του ΝΑΤΟ, θα λάβουν 12 τρισεκατομμύρια για όλες αυτές τις επενδύσεις, οπότε θα ρεφάρουν.
Στη συνέντευξή του, ο γερουσιαστής Γκράχαμ είπε: «Το πώς θα καταλήξει η Ουκρανία είναι θέμα υψίστης σημασίας».
Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά για τη Ρωσία αυτό είναι θέμα επιβίωσής της, και για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς είναι θέμα χρημάτων για τις τσέπες τους.
Αν κάτι μας διδάσκει η ιστορία, είναι ότι αυτοί που παλεύουν για χρήματα πάντα χάνουν. Αυτό σημαίνει ότι η νίκη θα είναι αναπόφευκτα δική μας και αργά ή γρήγορα θα προκληθεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση σε πολλές χώρες”, κατέληξε ο ίδιος.
Με λίγα λόγια Ρώσοι και Αμερικανοί παλεύουν για τα τεράστια αποθέματα ορυκτών μετάλλων της Ουκρανίας, και αν χάσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, υπάρχει κίνδυνος τεράστιας οικονομικής καταστροφής.
https://www.pentapostagma.gr/