15 Ιουν 2024

Πειραιάς: Σχέσεις με τουρκική εγκληματική οργάνωση βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς


 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή, με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ τριών ατόμων, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6) στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Ειδικότερα, τρία άτομα κουρδικής καταγωγής, συνεπλάκησαν μέσα σε μανάβικο μεγάλου σούπερ μάρκετ της περιοχής, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και ακόμη ένα να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένο στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε μία σύλληψη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όπλο κρατούσε και ο τραυματίας, ο οποίος προσήχθη. Από τύχη δε θρηνήσαμε κι άλλα θύματα μιας και όπως προαναφέρθηκε η συμπλοκή ξεκίνησε μέσα στο μανάβικο του καταστήματος.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίας της Μινας Καραμήτρου στο OPEN, η υπόθεση αυτή μπορεί να έχει άμεση σχέση με τη σύλληψη ενός 29χρονου Τούρκου πριν από ένα μήνα από την ΕΥΠ, οποίος φέρεται ως αρχηγός μεγάλης τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση.

Μυστική έρευνα ΕΥΠ και τουρκικών Αρχών για διαβόητο Τούρκο κακοποιό

Σε μυστική επιχείρηση που έλαβε χώρα στους Αμπελόκηπους πριν από ένα μήνα, ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που συνεργάστηκε με τις τουρκικές Αρχές, συνελήφθη Τούρκος διαβόητος κακοποιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πράκτορες της ΕΥΠ διαβίβασαν τις σχετικές πληροφορίες στους αστυνομικούς, οι οποίοι εντόπισαν τον Τούρκο καταζητούμενο και του πέρασαν χειροπέδες. Πρόκειται για 29χρονο Τούρκο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 14 εθνικά εντάλματα στη χώρα του και κρυβόταν στην Ελλάδα.

Έρευνα για διασύνδεση με τον 29χρονο Τούρκο

Οι Αρχές Ασφαλείας ερευνούν το πιο πιθανό σενάριο η δολοφονία που έγινε χθες στο σούπερ μάρκετ να έχει σχέση με την συγκεκριμένη τουρκική εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για μια οργάνωση που έχει σχέση με εμπόριο ναρκωτικών, όπλων καθώς και λαθροδιακίνησης. Ήδη έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των Αρχών των δυο χωρών κυρίως για να μάθουμε το παρελθόν των δυο ατόμων, του νεκρού και του τραυματία.

ethnos.gr