14 Ιουν 2024

Ούτε ένας βουλευτής από τη Θράκη στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι το ΚΙΕΦ βγήκε πρώτο στις ευρωεκλογές.

 Πολλή κουβέντα μπορεί να γίνει για τον ανασχηματισμό και πώς αποτυπώθηκαν σε αυτόν τα ηχηρά μηνύματα της κάλπης των Ευρωεκλογών. Ωστόσο, ένα από αυτά τα μηνύματα έχει μεγάλη εθνική.. σημασία και αφορά στη Θράκη.

Τη Θράκη, η οποία για ακόμη μία φορά έμεινε έξω από τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι η ευρωκάλπη χτύπησε πριν από λίγες ημέρες τα «καμπανάκια» της.

Στη Θράκη και συγκεκριμένα στην εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης και της Ροδόπης, την «πρωτιά» των Ευρωεκλογών δεν είχε καμία ΝΔ, κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΠΑΣΟΚ, αλλά το μειονοτικό μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Το ΚΙΕΦ, λοιπόν, με τις γνωστές του θέσεις περί «τουρκικής» μειονότητας, έλαβε στην Ξάνθη 27,16% και στη Ροδόπη 36,10%.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι το Μαξίμου θα έστρεφε την προσοχή του (και) στη Θράκη, έγινε τελικά το ακριβώς αντίθετο: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει ούτε έναν βουλευτή που να εκλέγεται σε κάποια εκλογική περιφέρεια της Θράκης και παρά το γεγονός ότι η ΝΔ διαθέτει στελέχη για τη δύσκολη αυτή αποστολή.

Για παράδειγμα, στην Ξάνθη εκλέγεται βουλευτής ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, ενώ στη Ροδόπη ο πρώην υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Τελικά, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα ζητήματα ουσίας και ειδικά αυτά που έχουν εθνικό χαρακτήρα, πέφτουν θύματα των ισορροπιών…

https://www.ieidiseis.gr/