12 Ιουν 2024

Φωτιά στη Νέα Κηφισιά: Στον Βασίλη Παλαμήδη, σύζυγο της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, ανήκει το εργοστάσιο

 Ο σύζυγος της Μίνας Γκάγκα, Βασίλης Παλαμήδης, είναι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου στη Νέα Κηφισιά, στο οποίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (12/6).

Πρόκειται για το εργοστάσιο PAL, μία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1947. Ειδικεύεται στην κατασκευή σκευών μαγειρικής, υλικών -κατά κύριο λόγο πλαστικών- συσκευασίας τροφίμων και συσκευασιών έτοιμων γευμάτων.

Η εταιρεία θεωρείται μία από τις σημαντικές δυνάμεις στον χώρο της συσκευασίας για νωπά τρόφιμα ζωικής προέλευσης και προμαγειρεμένα φαγητά. Στην Ελλάδα είναι από τις πλέον γνωστές εταιρείες του χώρου, αλλά πλέον στέλνει μεγάλο ποσοστό της παραγωγής της στο εξωτερικό.

Η PAL άρχισε γρήγορα να επεκτείνει τη δραστηριότητά της. Το 1960 εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός και η παραγωγή στράφηκε στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας.

Το 1990, η εταιρία PAL επεκτάθηκε και στην παραγωγή αντικολλητικών προϊόντων κουζίνας και τρία χρόνια αργότερα, το 1993, ξεκίνησαν οι εξαγωγές σε περισσότερες από 10 χώρες.

Τα επόμενα χρόνια η PAL πολλαπλασίασε τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της και το 2015 η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά: Το πεδίο δραστηριότητας της PAL

Μέσω των υλικών συσκευασίας η PAL έχει στοχεύσει στην αγορά των τροφίμων, έχοντας εξασφαλίσει σημαντική διασπορά στο πελατολόγιό της.

Ο Βασίλης Παλαμήδης αποτελεί τη δεύτερη γενιά της οικογένειας πίσω από την PAL ενώ τα παιδιά του, Χρήστος και Ανδρέας, έχουν πλέον πιο ενεργό ρόλο.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας PAL στην Κηφισιά στεγάζονται σε μια έκταση που ξεπερνά πλέον τα 10 στρέμματα. Από εκεί κάθε χρόνο αποστέλλονται περίπου 4.000 κοντέινερ με προϊόντα στο εξωτερικό.

Πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, αλλά και διανομείς, μεσάζοντες χονδρέμποροι σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η PAL σήμερα απασχολεί 160 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της το 2023 ήταν 25 εκατ. ευρώ.