19 Ιουν 2024

Φωτιά στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου. Απειλεί σπίτια και επιχειρήσεις.

 


Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, στο Κίτσι, κοντά στον παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου που οδηγεί προς το αεροδρόμιο και ήδη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο εργοστάσι.. και κατοικίες με αποτέλεσμα να σταλθεί μήνυμα εκκένωσης της περιοχής από το «112».

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

«Υπάρχει δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Λαμπρικά πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας», αναφέρει το πρώτο μήνυμα του 112 για εκκένωση, ενώ το δεύτερο προσθέτει: «Οι κάτοικοι της περιοχής Κίτσι Κορωπίου πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Βάρη».

Αυτά τα μηνύματα αποτελούν το τρίτο σε σειρά από το 112 για την περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά.

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από ένα πάρκινγκ σκαφών.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 42 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν επίσης 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα