5 Ιουν 2024

«Υπουργικές ανακρίβειες» από τον κ.Δένδια για τη «συμβολή» μας στην Ουκρανία και τους Έλληνες της Μαριούπολης

 

«Μικρά αθώα ψέματα », ήταν ο τίτλος μια πολύ επιτυχημένης γαλλικής  ταινίας. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας φαίνεται ότι ζήλεψε τον τίτλο σε συνέντευξη του  στον Ρ/Σ STATUS FM 107,7 της Θεσσαλονίκης.

Μόνο που σε κάποια σημεία της συνέντευξης του  δεν κράτησε το «μικρά και αθώα»…

Πρώτον ο κ.Δένδιας   υποστήριξε ότι  δεν υπάρχει προστασία των Ελλήνων της Μαριούπολης από τους Ρώσους. Ποιος του  έχει δώσει τέοιτα πληροφορία και ποιο είναι το περιστατικό ή τα περιστατικά που επιβεβαιώνουν τον ισχχυρισμό του; Αν θυμόμαστε καλά η κυβέρνηση Ζελένσκι δεν ήταν που είχε απαγορεύσει την ελληνική γλώσσα; Ναι ή όχι;

Διαρρηγνύει τα ιμάτια του , ότι η Ελλάδα δεν έδωσε παρά μερικές…νταλίκες πυρομαχικά και κάποια λίγα τεθωρακισμένα από τα νησιά τα οποία μάλιστα αντικαταστάθηκαν…Ο  νταλίκες είναι  πολύ περισσότερες και  συνεχίζουν να εντοπίζονται από τοπικούς πληθυσμούς σε διάφορα σημεία της χώρας. Από την Κω  για παράδειγμα  έχουν αναχωρήσει κάποια «όπλα» τα οποία μάλιστα το πλοίο της γραμμής αρνήθηκε να μεταφέρει;

Για το ευχαριστήριο μήνυμα του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας για τα ΣΤΙΓΝΚΕΡ που δώσαμε  δεν έχει  ακούσει;

Όσο για τις «πωλήσεις πυρομαχικών στην Τσεχία» καλό είναι ο κ.Δένδιας να μην θεωρεί τους πολίτες τόσο αφελείς…Όλοι γνωρίζουμε ,γιατί  η Τσεχία αγοράζει πυρομαχικά από …όλο τον πλανήτη.

Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής για τη φρεγάτα ΥΔΡΑ και τον κίνδυνο που αντιμετώπισε το πλήρωμα της στην Ερυθρά Θάλασσα:

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι επαγγελματίες. Ξέρουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν. Η συνταγματική τους υποχρέωση είναι να υπερασπίζουν τα συμφέροντα το Ελληνισμού. Εκεί υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνισμού. Με κίνδυνο της ζωής τους; Βεβαίως με κίνδυνο της ζωής τους. Το ξέρουμε όλοι αυτό», είπε.

https://www.militaire.gr/