14 Ιουν 2024

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ....Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης - Λέει ότι πήρε το μήνυμα των πολιτών και ανακάτεψε την τράπουλα

 

Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν έλαβε το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες μέσω της κάλπης και μετά τον εκλογικό καταποντισμό προχώρησε 5 μέρες μετά τις ευρωεκλογές.. σε ανασχηματισμό, ακυρώνοντας τελικά το υπουργικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Με εμφανή καθυστέρηση και αναβλητικότητα, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για τη δομή των υπουργείων τα οποία θα έπρεπε να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάτεψε αμήχανα την τράπουλα και αποφάσισε ανασχηματισμό-ανακύκλωση.

Η πλειοψηφία των υπουργών παρέμεινε στη θέση τους, με τον Μητσοτάκη να μετακινεί πρόσωπα τα οποία απέτυχαν στο πόστο τους, και να κάνει μικρές προσθήκες από την δεξιά πτέρυγα κυρίως στη βόρεια Μακεδονία (Κώστα Καραγκούνη στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κώστα Γκιουλέκα, στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης), όπου οι ψηφοφόροι της ΝΔ γύρισαν την πλάτη στο κόμμα και στράφηκαν προς την Ελληνική Λύση.

Μετά το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων στο ΥΠΕΣ, η Νίκη Κεραμέως για την οποία η αντιπολίτευση ζητούσε την απομάκρυνσή της, μετακινήθηκε τελικά στο υπουργείο Εργασίας, με τη Δόμνα Μιχαηλίδου να μένει εκτός. Αναμενόμενη και επιβεβλημένη ήταν η απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη μετά την παταγώδη αποτυχία του στο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις αποκαλύψεις για τη «βροχή» απευθείας αναθέσεων. Την πόρτα της εξόδου είδε και ο Κώστας Σκρέκας, τον οποίο ο Μητσοτάκης καρατόμησε για να κρύψει την δική του αποτυχία στο θέμα της ακρίβειας, μετά και από το άδειασμα από τον ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την φον ντερ Λάιεν και τη… διαβόητη επιστολή του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Στη θέση του βλέπουμε τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος είχε μείνει εκτός για κάποιο διάστημα, μετά την αποτυχημένη θητεία του στο Προστασίας του Πολίτη και το Εσωτερικών. Απαραίτητη ήταν και η απομάκρυνση του Δημήτρη Καιρίδη, με τις τροπολογίες του οποίου η χώρα μας έγινε… νούμερο ένα προορισμός για τους μετανάστες.

Με αυτές τις αμήχανες μετακινήσεις, ολοκληρώθηκε ο πολυθρύλητος ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ισχυρίζεται μέσω κυβερνητικών πηγών ότι… απαντάει στα αιτήματα των πολιτών… Δηλαδή παρέμειναν στις θέσεις τους η πλειοψηφία των υπουργών που δυσαρέστησε τους γαλάζιους ψηφοφόρους.

Σημειώνεται ότι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί θα ορκιστούν το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου θα γίνει το πρώτο υπουργικό με τη νέα σύνθεση για να ταξιδέψει έπειτα ο πρωθυπουργός στην Ελβετία για το ζήτημα της ειρήνης στην Ουκρανία, που είναι και το μόνο θέμα με το οποίο ασχολείται ένθερμα.

Αερολογίες από το Μαξίμου

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός απαντά στο «αίτημα των πολιτών και δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης».

«Ο Πρωθυπουργός αξιολόγησε αποτελεσματικότητα και εργατικότητα» ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Με το νέο κυβερνητικό σχήμα να χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα». «Οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027».