24 Ιουν 2024

Elon Musk> Οι Gates ίσως φέρουν την καταστροφή του Δυτικού Πολιτισμού με τη στήριξή τους στον Biden

 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας της τεχνολογίας Elon Musk αντιτάχθηκε στην υποστήριξη της Melinda French Gates προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι κακό για τη Δύση.

Η πρώην σύζυγος του μεγιστάνα της Microsoft, Bill Gates, δήλώσε την υποστήριξη της στον Biden την Πέμπτη, παρουσιάζοντάς τον ως τον υποψήφιο που νοιάζεται για τις γυναίκες.

Ο νυν πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με μια εκλογική ρεβάνς με τον προκάτοχό του Donald Trump τον Νοέμβριο.

«Ζητώ για άλλη μια φορά να μελετηθεί η συμπεριφορά της περιφρονημένης δισεκατομμυριούχου συζύγου του ακτιβιστή των Δημοκρατικών», έγραψε η συντηρητική influencer Ashley St.Clair στο X (πρώην Twitter) απαντώντας. «Η Melinda Gates πρόκειται να ξοδέψει πολλά από τα λεφτά του διαζυγίου της για να εκλεγεί ο Joe Biden».

«Μπορεί να έρθει η πτώση του δυτικού πολιτισμού», απάντησε ο Musk.

Συμφώνησε επίσης με τη συνέχεια του post της St. Clair ότι «πολλά τόξα κακοποιών είναι συγκεντρωμένα υπό το πρόσχημα της φιλανθρωπίας».

Το διαζύγιο της French Gates το 2021 την άφησε με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία άνω των 11 δισεκατομμύρια δολαρίων.

Η ίδια πέρασε γρήγορα από την επιχείρηση που συνίδρυσε στον πολιτικό ακτιβισμό για λογαριασμό των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα στην Ουάσιγκτον έχει ήδη μια εξέχουσα πρώην σύζυγο ενός μεγιστάνα της τεχνολογίας σε σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο.

Η Laurene Powell Jobs, χήρα του συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, χρησιμοποίησε μέρος της κληρονομιάς της για να χορηγήσει σημαντικά ποσά στην προεδρική εκστρατεία της Hilary Clinton το 2016.

Η Emerson Collective, την οποία ίδρυσε το 2004 για να ασχοληθεί με την φιλανθρωπία στον τομέα της εκπαίδευσης και την κοινωνική δικαιοσύνη, επέκτεινε το χαρτοφυλάκιό της στην υπεράσπιση της μετανάστευσης κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Obama.

Η Powell Jobs το χρησιμοποίησε έκτοτε για να αγοράσει το περιοδικό The Atlantic το 2017 και ένα μερίδιο στο Axios.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές απόψεις του Musk μετατοπίστηκαν προς τους Ρεπουμπλικάνους μετά την άφιξη του Biden στον Λευκό Οίκο.

Ο ιδρυτής της Tesla και Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX κατέληξε να αγοράσει το Twitter το 2022, αφού παραπονέθηκε για εκτεταμένη λογοκρισία στην πλατφόρμα και την μετονόμασε σε X.

Αν και έχει σταματήσει να υποστηρίζει δημοσίως τον Trump για τις εκλογές του 2024, δείχνει γενικότερα υποστηρικτικός σε μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να προστατεθούν οι ΗΠΑ από την κατάρρευση.

«Ψήφιζα 100% [Δημοκρατικούς] μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Τώρα, νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα κόκκινο κύμα ή η Αμερική θα γίνει τοστ», δήλωσε ο Musk τον Μάρτιο.