15 Ιουλ 2024

«Ανταρσία» στη Φαμίλια: Ο Ισίδωρος Κούβελος στάθηκε απέναντι στην επιθυμία της Οικογένειας να είναι η Μαρία Σάκκαρη μία εκ των σημαιοφόρων στο Παρίσι

 

Ολο το παρασκήνιο από τη συνεδρίαση της ΕΟΕ

Οι «πονοκέφαλοι» που έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ατελείωτοι. Και δεν του φτάνουν οι εσωτερικές κόντρες στο κόμμα του, αίφνης...

απέκτησε κι άλλες εντός του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η κόντρα που ξέσπασε στο εσωτερικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με αφορμή το θέμα των σημαιοφόρων στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι (26/7) έφερε τον πρωθυπουργό μπροστά σε ένα νέο… αγκάθι εντός της φαμίλιας του. Κι αυτό γιατί ενάντια στην επιθυμία της οικογένειας Μητσοτάκη που ήθελε ως μία εκ των δύο σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής τη Μαρία Σάκκαρη, με την οποία έχουν προσωπικές σχέσεις, στάθηκε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος.

Το μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας αντιπρότεινε την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η πρότασή του πέρασε με 16 ψήφους, έναντι 8 υπέρ της Σάκκαρη, κάνοντας παράλληλα επίδειξη δύναμης στην ΕΟΕ ενόψει των εκλογών που έρχονται μετά τους Αγώνες στο Παρίσι.

Πραγματική αριστεία

Ο Κούβελος στην εισήγησή του μάλιστα έριξε ευθείες βολές περί πραγματικής αριστείας και όχι όπως την εννοεί ο Κυρ. Μητσοτάκης με τη διακυβέρνηση της χώρας. «Eίναι απόλυτα δίκαιη η απόφαση – επιλογή του Γιάννη και της Αντιγόνης.

Πρόκειται για δύο αθλητές που έχουν κερδίσει την αριστεία» ανέφερε ο κ. Κούβελος στην τοποθέτησή του και πρόσθεσε: «Ειδικά η Αντιγόνη που είναι η τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει σηκώσει την ελληνική σημαία σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι ένα κορίτσι-υπόδειγμα που βοηθάει τη μητέρα της στο καφέ για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Είναι αθλήτρια που αποδεδειγμένα έχει κατακτήσει την αριστεία. Για τον Γιάννη τι να πω; Είναι ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής, που τον ξέρει όλος ο πλανήτης. Η παρουσία του συμβολίζει τα ολυμπιακά ιδεώδη και τις αξίες του σεβασμού του ευ αγωνίζεσθαι και, όπως προανέφερα, της αριστείας».

Συνοπτικά στην ψηφοφορία της περασμένης Τρίτης οι Σπύρος Καπράλος και Πέτρος Συναδινός πρότειναν ως δίδυμο σημαιοφόρων τους Αντετοκούνμπο – Σάκκαρη, ενώ ο Ισ. Κούβελος τους Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη. Ο Αντετοκούνμπο πέρασε ομόφωνα. Στις αθλήτριες υπήρξαν τέσσερις υποψηφιότητες, οι οποίες έλαβαν: Ντρισμπιώτη 16, Σάκκαρη 8, Πλατανιώτη 2, Πλευρίτου 0. Οι κακές γλώσσες λένε πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ήθελε να δει τη Σάκκαρη σημαιοφόρο κι αυτό το γνώριζε ο Καπράλος, αλλά δεν του πέρασε.

Αλλαγή ατζέντας

Τις επόμενες μέρες μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΕΟΕ προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα και να στρέψει αλλού τη συζήτηση, καθώς μείζον θέμα για εκείνον ήταν αν θα υπήρχαν ένας ή δύο σημαιοφόροι και όχι ότι κάποιοι –με πρώτο τον ίδιο– επιχείρησαν να δώσουν τη σημαία στη Σάκκαρη, που δεν έχει τις διακρίσεις και τα μετάλλια άλλων αθλητριών που θα ταξιδέψουν στο Παρίσι.

«Λογικεύτηκαν όλοι με την επιλογή των σημαιοφόρων. Εχουμε κάνει πολλά βήματα και για την ισότητα των φύλων» διατείνεται στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Καπράλος, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στο θέμα Σάκκαρη. Ποιος, ποιοι και για ποιους λόγους την πρότειναν για σημαιοφόρο προσπερνώντας αθλήτριες με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις από την αγαπημένη αθλήτρια της Φαμίλιας; Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε…

documentonews.gr