10 Ιουλ 2024

Εντέλει ο (νέο)φιλελευθερισμός του Αδώνιδος φαίνεται πως δε διαφέρει ιδιαίτερα από τον (νέο)σταλινισμό.


Ο εν λόγω μέμφεται τους ιδιώτες γιατρούς επειδή δεν εντάσσονται στο ΕΣΥ, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να κάνει άκρως απωθητική την απασχόληση στο ΕΣΥ και ελάχιστοι νέοι γιατροί  ανταποκρίνονται στις προκηρύξεις.

Ιδού τι δήλωσε με απύθμενο θράσος στη Βουλή:

«Είμαι πολύ κοντά για πιο δραστικά μέτρα ως προς το πώς οι ιατροί ενός νομού θα στελεχώνουν το τοπικό νοσοκομείο και αναφέρομαι σε ιδιώτες ιατρούς. Η Λακωνία, για παράδειγμα, έχει ιδιώτες παθολόγους ιατρούς. Είναι παντελώς αδιανόητο για εμένα ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το πώς λειτουργεί το νοσοκομείο δίπλα του που έχει έλλειψη παθολόγων. Ένας ιατρός όταν κάνει χρήση του συστήματος συνταγογράφησης του κράτους γίνεται κρίκος του συνολικού συστήματος υγείας του κράτους. Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή την στιγμή»

Εν ολίγοις ο Άδωνις, προφανώς με συγκατάθεση Μητσοτάκη, απειλεί πως θα κόβει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφισης σε παθολόγους -και εν συνεχεία σε κάθε γιατρό -που δεν ανταποκρίνονται σε προκηρύξεις θέσεων στο ΕΣΥ.

Γιατί δεν τους αφαιρεί και την άδεια άσκησης επαγγέλματος και, αν δεν αποδώσει ούτε αυτό το μέτρο, να τους εκτοπίζει στο νησί του βρίσκεται απέναντι στο Λαύριο (Μακρόνησος αν δεν μας απατά η μνήμη μας);

Προβλέπουμε πως θα έχουμε αιματηρές συγκρούσεις κατακαλόκαιρο, επειδή η ανίκανη κυβέρνηση θέλει -εκτός από το ΕΣΥ- να διαλύσει και το ιδιωτικό επάγγελμα των γιατρών..

https://ygeianet.gr/