10 Ιουλ 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Πώς εμπλεκόμενοι συνδέονται με τους Μπακογιάννη και Μώραλη

 Δύο ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των συλληφθέντων που εμπλέκονται στο κύκλωμα με τους εκβιασμούς καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας συνδέονται με τους Γιάννη Μώραλη και Κώστα Μπακογιάννη.

Το πρώτο όνομα είναι αυτό του Σ. Σ., ο οποίος είναι άδελφος πρώην αντιδημάρχου του Κ. Μπακογιάννη και νυν δημοτικού συμβούλου. Ο Σ.Σ. σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr, είναι ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών, που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ. Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για έναν εκ των συλληφθέντων ιδιωτών, ο οποίος φέρεται να είχε και προσωπική σχέση με την Νάνσυ, την φερόμενη ως εγκέφαλο του κυκλώματος.

Το δεύτερο όνομα είναι αυτού Απόστολου Κόσσυβα, ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Απόστολος Κόσσυβας είναι προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Αθηναίων στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Είναι Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, εκλεγμένο μέλος υπηρεσιακού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και μέλος Α΄ Πειθαρχικού της Περιφέρειας Αττικής. Ο Απ. Κόσσυβας βρέθηκε στο πλευρό του Γ. Μωράλη σε όλη την προεκλογική περίοδο του περασμένου Οκτωβρίου διεκδικώντας την ψήφο του Πειραιώτικου λαού.

Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπετε την υποψηφιότητα του Απ. Κόσσυβα.

Μάλιστα ο Απ. Κόσσυβας, κατά την προεκλογική περίοδο σε ανάρτηση του, στο FB μεταξύ άλλων σημείωνε ότι θα δώσει αγώνα για την προώθηση των αξιών της διαφάνειας(!) και της συμμετοχής. Συγκεκριμένα έγραφε: «Το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου αποτελεί για μένα ευκαιρία να συμβάλλω ενεργά στην διαμόρφωση της πόλης μας. Με προοπτική προς το μέλλον, στοχεύουμε στη δυναμική ανάπτυξη του Πειραιά, τη βελτίωση των υπηρεσιών για τους πολίτες και την προώθηση των αξιών της διαφάνειας και της συμμετοχής»…

https://www.aftodioikisi.gr/