31 Ιουλ 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Μπαράζ εκκενώσεων - Πύρινο μέτωπο προς Ερέτρια

 


Μηνύματα από το 112 για εκκένωση έλαβαν οι κάτοικοι πέντε οικισμών στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Πισσώνα το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7).

Ειδικότερα, οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή Καμάρι, Καλύβια, Άγιος Γεώργιος και Αρμά Ευβοίας κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα.

Νωρίτερα είχε σταλεί 112 στους κατοίκους του οικισμού Αφράτι, ώστε να απομακρυνθούν προς το Βασιλικό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο μήνυμα, «αν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι κινηθείτε προς Βασιλικό».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:47 στην περιοχή Πισσώνας και κατευθύνεται νότια ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με ριπές έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες.

202407311600323996_b3e1c.jpeg

Τεράστια κινητοποίηση για τη φωτιά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ενισχύθηκαν.

Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 145 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος, 43 οχήματα και μεγάλος αριθμός Εθελοντών.

Παράλληλα για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και 2 ελικόπτερα ακόμη για το συντονισμό τους.