31 Ιουλ 2024

Ο Θ.Τσελίδης έφερε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο – Πήρε το χάλκινο στο τζούντο

 

Θρίαμβος για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς ο Θόδωρος Τσελίδης κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ρεπεσάζ των 90 κιλών του τζούντο. 

Ο Θόδωρος Τσελίδης μπήκε πολύ δυνατά στον τελικό του...

ρεπεσάζ στα 90 κιλά του τζούντο κόντρα στον Ισπανό, Τριστάνι Μοσακλισβίλι, και βρίσκοντας από νωρίς το βαζάρι, πήρε προβάδισμα για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Έλληνας αθλητής συνέχισε όμως να επιτίθεται και με αυτή την τακτική κατάφερε να κρατήσει ακίνδυνο τον αντίπαλό του και να πανηγυρίσει στο τέλος με 1-0 τη μεγάλη νίκη, που χάρισε στον ίδιο την τρίτη θέση και στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο Παρίσι.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Τσελίδης

Ο 28χρονος Θοδωρής Τσελίδης είναι Έλληνας τζουντόκα με καταγωγή από την Βόρεια Οσετία. Μάλιστα, ο αθλητής κέρδισε χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο του 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς στην Ταραγόνα.

Ακόμα, ο Θοδωρής Τσελίδης το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 που έγινε στη Σόφια, το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2022 στο Οράν, αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο Γκραντ Σλαμ της Τασκένδης πριν από μερικούς μήνες.