29 Αυγ 2024

Ο Υπουργός Επικρατείας… «έσβησε» την Ήπειρο από τον χάρτη του ΑΕΠ!

Κυβερνητικός πανηγυρικός στη Θεσσαλονίκη… Για την παρουσίαση του σχεδίου που θα οδηγήσει στην περιφερειακή ανάπτυξη και την σύγκλιση!

Μαζί με την πλατφόρμα για τα έργα που είναι ήδη στον διαδικτυακό αέρα από τον περασμένο Μάρτιο και μάλλον..

από τότε έχει να επικαιροποιηθεί!

Ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για να αναφερθεί στην ανάγκη της εσωτερικής σύγκλισης των περιφερειών με τα εισοδήματα της Αττικής, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ήταν ο ίδιος που παρουσίασε και ορισμένες διαφάνειες –μάλλον είχαν ακριβοπληρωθεί- για την περιφερειακή σύγκλιση.

Η πρώτη αφορούσε στις χαμένες ευκαιρίες και η δεύτερη είχε τίτλο «τι σημαίνει διπλή σύγκλιση- Ευρώπη και Ελληνικές Περιφέρειες». Εκεί αναφερόταν διαχρονικά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στις ελληνικές περιφέρειες για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Για όλες πλην της Ηπείρου!

Εκτενή στοιχεία για τις δώδεκα περιφέρειες, όταν η χώρα έχει δεκατρείς, σε μία εκδήλωση για την περιφερειακή σύγκλιση.. Παρουσία του Πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου!EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • aep skertsos

Η απουσία της Ηπείρου από τον «χάρτη» για το ΑΕΠ αποδεικνύει την επιπολαιότητα ακόμη και στα στοιχειώδη.. Στην ορθή αποτύπωση δηλαδή στοιχείων για το σύνολο των ελληνικών περιφερειών!

Κατά τα λοιπά ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι έχει ζήσει στο πετσί του τις χαμένες ευκαιρίες υποστηρίζοντας ότι  «οι περιφέρειες για πολλά χρόνια ήταν τα αποπαίδια της κεντρικής πολιτικής σκηνής» και «για πολλά χρονιά το αναπτυξιακό μοντέλο στην Ελλάδα ήταν Αθηνοκεντρικό».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως συμπλήρωσε, «όταν σχεδιάζουμε τα εθνικά εργαλεία για την ανάπτυξη, έχουμε πάντα ως προτεραιότητα αυτά να συνοδεύονται από μια διαρκή μέριμνα για τις επενδύσεις σε κάθε περιφέρεια, με στόχο να δώσουν τη διακριτή αναπτυξιακή ταυτότητα, ώστε να μπορεί να πάει αυτή να πάει πιο ψηλά, προσφέροντας υψηλότερα εισοδήματα και ευκαιρίες, αλλά και δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε έναν να παραμένει στον τόπου όπου γεννήθηκε από επιλογή».

Μέχρι να υπάρξει μέριμνα για τις επενδύσεις στην ελληνική περιφέρεια ας μεριμνήσει ο Υπουργός να συμπεριλάβει και την Ήπειρο στον χάρτη του ΑΕΠ… Εκτός κι αν επειδή παραμένει από τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χαλάει την συνολική εικόνα!

https://www.epiruspost.gr/