20 Αυγ 2024

Μυρίζει «μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ - Αναβολή στην απολογία Σπίρτζη, συνεδριάσεις και στο βάθος...η έδρα στη Βουλή

 

Συνεχής η εσωτερική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών, όμως δεν... σβήνει και τις δικές του στο εσωτερικό του κόμματος.

Με τα «αγκάθια» στον δρόμο προς το καταστατικό συνέδριο στις 4-6 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται το ...τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την εσωκομματική αντιπολίτευση, να παραμένουν, εντός της εβδομάδας «ξεπαγώνουν» κάποιες εκκρεμότητες.
Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα περί διαγραφής του Χρ. Σπίρτζη, αφού πήρε αναβολή για τις 3 Σεπτεμβρίου. Αν και αναμενόταν αρχικά ο κ. Σπίρτζης να δώσει μέχρι τις 23 Αυγούστου τις έγγραφες απαντήσεις του σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του κόμματος, έτσι ώστε να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και την απόφαση που θα λάβει να τη θέσει υπόψιν της η Κεντρική Επιτροπή στις 7 – 8 Σεπτεμβρίου, δόθηκε νέα παράταση χρόνου. Πλέον, η προθεσμία κατάθεσης απαντήσεων από τον πρώην υπουργό πήγε από τις 23 Αυγούστου στις 3 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πιο κοντά χρονικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας φαίνεται να επικαλέστηκε τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική, όπου ο Χρ. Σπίρτζης ήταν υποψήφιος βουλευτής, ενώ φαίνεται ότι το θέμα Σπίρτζη διχάζει.
Στο πρόσωπο του κ. Σπίρτζη συσπειρώνονται οι «87» και μια τυχόν παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα σημαίνει και ευθεία πλέον σύγκρουση με το προεδρικό μπλοκ και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως, ο πρώην υπουργός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα για φραξιονισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από την πλευρά των προεδρικών.
«Τιμή μου να διαγραφώ από τη φράξια Κασσελάκη» είχε πει στην «Απογευματινή», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν 70 υπογραφές από διάφορα στελέχη στην Αττική.

www.bankingnews.gr