20 Σεπ 2024

10 διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, μαζί και ο υπαρχηγός Ιμπραχίμ Ακίλ

 

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού, ο Ακίλ, αρχηγός της επίλεκτης αυτής ομάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αεροπορικής... επιδρομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/9) στη Βηρυτό.

«Μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν ένα «στοχευμένο πλήγμα» στη Βηρυτό, εξοντώνοντας τον Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της μονάδας επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, διοικητή της μονάδας Ραντουάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια της δήλωσής του σημείωσε ότι το θανατηφόρο αυτό πλήγμα είχε στόχο «να προστατεύσει τους πολίτες του Ισραήλ», ενώ πρόσθεσε πως τον Τελ Αβίβ δεν επιδιώκει περιφερειακή κλιμάκωση.

Λίβανος: Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου σε προσωρινό απολογισμό του για τη σημερινή ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε πως οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από αυτή την ισραηλινή επιδρομή.

Όπως επιβεβαίωσε και η ίδια η Χεζμπολάχ, ένας από τους νεκρούς ήταν και ο Ιμπραχίμ Ακίλ, γνωστός και με το όνομα Ταχσίν. Ο εν λόγω άνθρωπος ήταν καταζητούμενος από τις ΗΠΑ για τον ρόλο του στις επιθέσεις κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983, όταν σκοτώθηκαν 63 άνθρωποι, αλλά και τον ρόλο του σε επιθέσεις εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών τον Οκτώβριο του 1983, όπου σκοτώθηκαν 241 στρατιώτες.

Ibrahim_Aqil_epikiryxi_6b320.jpg

Επίσης, πηγές προσκείμενες στη Χεζμπολάχ, έκαναν γνωστό ότι ο Ακίλ σκοτώθηκε μαζί με μέλη της επίλεκτης μονάδας του την ώρα που είχαν συνάντηση.

«Στοχευμένη επίθεση» του Ισραήλ στη Βηρυτό

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός Στρατός εξαπέλυσε ένα «πλήγμα ακριβείας» σε συνοικία στη Βηρυτό την Παρασκευή (20/9).

Αναφορές από τον Λίβανο, σημείωναν πως ισραηλινά μαχητικά «χτύπησαν» τέσσερις φορές σε γειτονιά στα νότια της πρωτεύουσας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επίθεση είχε στόχο -μεταξύ άλλων- ένα κτίριο που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ.

livanos-viritos-epithesi-apoisrail-nekroi-03_b2c14.jpg