30 Σεπ 2024

Ξυλόκαστρο: Δύο νεκροί από τη φωτιά - Στα 30 χλμ. το πύρινο μέτωπο

 

Ένα εφιαλτικό βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Κορίνθου, καθώς η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από χθες το μεσημέρι από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο, καίει ανεξέλεγκτη. Δυστυχώς, τα ξημερώματα, έγινε... γνωστό πως βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει ταυτοποίηση, ωστόσο, όλα δείχνουν πως πρόκειται για τους δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν απο χθες στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί ενός γνωστού τους, για να τον βοηθήσουν. Σημειώνεται ότι στον δρόμο τους συνάντησαν πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής, που μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε πως οι νεκροί είναι οι δύο αγνοούμενοι, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει η επίσημη ταυτοποίηση.

Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.

Στα 30 χλμ το μέτωπο της φωτιάς

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς του κατοίκους του οικοσμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο.

Από χθες πάντως έχουν σταλεί αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 στους κατοίκους για την προστασία τους και την απομάκρυνση από τις επικίνδυνες περιοχές.

Οι καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους είναι καλύτερη καθώς οι ριπές των 7 μποφόρ τη νύχτα έχουν πεσει στα 4 μποφόρ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη φωτιά, περίπου 350 πυροσβέστες επιχειρούν με 110 οχήματα και 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.