24 Σεπ 2024

Μετά τον Κ.Μητσοτάκη που ζήτησε παγκόσμια (δια)κυβέρνηση ο Ε.Μακρόν αιτήθηκε την δημιουργία μίας Νέας Παγκόσμιας Τάξης!

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε το όραμα του για μεταρρύθμιση της τρέχουσας «άδικης» παγκόσμιας τάξης, όπως την χαρακτήρισε, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να.. συνυπάρξουν ειρηνικά!

Σημειώνεται ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε άμεσα την δημιουργία και εφαρμογή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δημιουργώντας συνειρμούς ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε επί της ουσίας την ίδρυση μίας ΝΤΠ (Νέα Παγκόσμια Τάξη).

Ο Γάλλος πρόεδρος αυτά τα είπε στο πλαίσιο της διεθνούς συγκέντρωσης «Imagining Peace» στο Παρίσι, η οποία συγκέντρωσε κορυφαίες πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες.

Μιλώντας ενώπιον της καθολικής κοινότητας του Sant’Egidio, ο Macron είπε «Πρέπει να είμαστε αρκετά ευφάνταστοι για να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο, μια ειρήνη στην Ευρώπη με μια νέα μορφή».

«Θα πρέπει να σκεφτούμε μια νέα μορφή οργάνωσης για την Ευρώπη και να ξανασκεφτούμε την σχέση μας με την Ρωσία» μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Στην ομιλία του, ο Μακρόν υποστήριξε ότι το παγκόσμιο σύστημα που δημιουργήθηκε στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν «ατελές και άδικο», επειδή πολλά σύγχρονα έθνη δεν υπήρχαν καν εκείνη την εποχή και δεν είχαν την κατάλληλη θέση στο τραπέζι.

Είπε ότι διεθνείς φορείς, όπως ο ΟΗΕ, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ανάλογα.

Ο Μακρόν ολοκλήρωσε την τελετή με έκκληση για συλλογική ευθύνη, προτρέποντας την δημιουργία μιας νέας διεθνούς τάξης που είναι πιο αντιπροσωπευτική και ικανή να ανοικοδομήσει τις σχέσεις με την Ρωσία:

«Πρέπει να είμαστε τεχνίτες της ειρήνης, ακόμη και όταν ο δρόμος είναι δύσκολος», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προ δύο ημερών είπε, πως πρέπει να υπάρξει άμεση δράση «για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ειρήνη και την ασφάλεια, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια διακυβέρνηση, μία εμπιστοσύνη που έχει βρεθεί στο επίκεντρο»!