30 Σεπ 2024

"ΚΡΙΜΑ!" Ο ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ διαστρεβλώνει την ιστορία για να "γλείψει" τον Σαμαρά...

Anni Podimata
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δημοσιεύουν σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στη συμπλήρωση - στις 4/10- 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΠΘ και πολλά παλαιότερα και νεότερα στελέχη της ΝΔ συμμετέχουν με άρθρα τους στο... αφιέρωμα. Συμμετέχει επίσης ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερακάκης με ολοσέλιδο άρθρο του.
Θεωρούσα και θεωρώ τον Πιερρακάκη έναν απο τους πιο ικανούς και πετυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη- στην οποία προσχώρησε υπό την ηγεσία του σημερινού ΠΘ. Εξού και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ένα εντελώς ανακριβές απόσπασμα απο το άρθρο του:
«… Στην πορεία των χρόνων ήλθε και μια εποχή όπου οι πολιτικές δυνάμεις έπρεπε να αναμετρηθούν με την ιστορία και να επωμισθούν την ευθύνη που τους αναλογούσε. Η εποχή αυτή ήταν η περίοδος της οικονομικής κρίσης και η ΝΔ απέδειξε και πάλι ότι είναι δύναμη ευθύνης που ενώνει αντί να διχάζει, που αναζητεί ευρύτερες συναινέσεις αντί να περιχαρακώνεται. Κατά την περίοδο της κρίσης με την απειλή της χρεοκοπίας να επικρέμεται σχεδόν σε καθημερινή βάση ως Δαμόκλειος Σπάθη η ΝΔ ανέλαβε το βάρος δύσκολων αποφάσεων με αίσθηση καθήκοντος προς τη χώρα και τους πολίτες. Η ευρύτερη δυνατή συνεργασία με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου σφράγισε την πολιτική της σε εκείνη τη φάση. Οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν την περίοδο εκείνη, απέτρεψαν την έξοδο από την Ευρωζώνη….. Μέσα στη δίνη της κρίσης η κυβέρνηση της ΝΔ (!) σε συνεργασία με τους ευρωπαικούς θεσμούς απέτρεψε το Grexit…”.
Μα καλά τώρα, είναι δυνατόν να γράφονται αυτά τα πράγματα; Τί μπορεί να υπαγορεύει και πώς μπορεί να εξηγείται/ δικαιολογείται μια τέτοια διαστρέβλωση των γεγονότων και της ιστορίας; Μπορεί όλο αυτό να αποδοθεί στην κυβερνητική προσπάθεια κατευνασμού της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κυρίως δε των κκ Καραμανλή και Σαμαρά;
Δεν έχει καν νόημα να υπενθυμίσει κανείς τα γεγονότα.
Αρκεί και μόνο μια αναφορά που κάνει στο περιεκτικό εισαγωγικό άρθρο του αφιερώματος η εξαιρετική Ελένη Ευαγγελοδήμου, θυμίζοντας «τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη τον Μάιο του 2010 γιατί ψήφισε τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας απο τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το Δ.Ν.Τ, κόντρα τότε στη γραμμή Σαμαρά..».
Ένα έχω να πω, κρίμα 
https://www.press-gr.com/2024/09/blog-post_568.html