24 Σεπ 2024

Μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Όλα στον βωμό των… ήρεμων νερών!

 Με το ζόρι μισή ώρα κράτησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χειραψία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και τον επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Τούρκου... προέδρου. Επίσης είχαμε χειραψίες του Ερντογάν τόσο προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, όσο και προς την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Άννα Μαρία Μπούρα.

Δεν έλειψαν και οι… χαριτομενιές, αφού κατά την είσοδό του ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε την γαλάζια γραβάτα του Φιντάν λέγοντας «μου αρέσει η μπλε γραβάτα σου»!

Σύμφωνα με διαρροές, ο πρωθυπουργός προσήρθε στη συνάντηση με… ρεαλισμό και ψυχραιμία, με στόχο τη διατήρηση των «ήρεμων νερών» και την ανίχνευση προθέσεων από την άλλη πλευρά για την επόμενη κίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ψηλά στην ελληνική ατζέντα ήταν το Μεταναστευτικό και η επανεκκίνηση του διαλόγου για το Κυπριακό, παρόλο που λίγη ώρα πριν ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ απαίτησε την διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους!

Εύλογη απορία: Μέσα σε μισή ώρα θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ότι συζήτησαν με την Τουρκία όλα τα σοβαρά θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μάλιστα… με επιτυχία;

Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να αρνηθεί να πάει στη συνάντηση έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν που συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο και της εθνικής κυριαρχίας όπως προκύπτει από το διεθνές δίκιο.