25 Σεπ 2024

Εμμένει στις καταγγελίες του...


Μία μέρα μετά τη διπλή διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο ανεξάρτητος –πλέον– βουλευτής εμμένει στις καταγγελίες του για φωτογραφικό διαγωνισμό στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και γενικότερα στη σφοδρή κριτική του προς την κυβέρνηση...Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στα όσα καταλόγισε ο ίδιος στον πρωθυπουργό κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. τον περασμένο Ιούνιο: «Τι του είπα στην Κοινοβλουλευτική Ομάδα; Πρώτη φορά θα το πω δημόσια. Του είπα καταρχήν είναι ωραίο να λες ότι “πάμε μπροστά”, απαντώντας σε κάποιους άλλους βουλευτές “δεν υπάρχει λαϊκή Δεξιά, πάμε μπροστά είναι το σύνθημα”, αλλά του είπα, όταν πας μπροστά [...] πρέπει να ξέρεις με ποιο ιδεολογικό μπούσουλα πας. Για παράδειγμα, του είπα μπροστά σε όλους τους βουλευτές, “όταν αποφασίσεις πού θα δώσεις τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πού θα τις δώσεις; Στους λίγους ή στους πολλούς; Εσείς τους δώσατε στους λίγους”».

Από την πλευρά του το μέγαρο Μαξίμου υπεραμύνεται των κυβερνητικών πεπραγμένων και στρέφει τα πυρά του στον διαγραφέντα βουλευτή, με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο να κατηγορεί (ΣΚΑΪ) τον κ. Σαλμά ότι «υπερέβη τα εσκαμμένα και ουσιαστικά προχώρησε σε συκοφαντικές καταγγελίες», υποστηρίζοντας ότι «εμείς είμαστε υπέρ της διαφάνειας, υπέρ της νομιμότητας, υπέρ του Κράτους Δικαίου. [...] 

Οσα καταγγέλλει ο κ. Σαλμάς έχουν κριθεί τουλάχιστον 6 φορές από τη Δικαιοσύνη, έχουν προσφύγει δηλαδή οι συμμετέχοντες και έχουν απορριφθεί και έχει δικαιωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και ο αρμόδιος οργανισμός. [...] Η Ν.Δ. είναι ένα λαϊκό κόμμα –όχι λαϊκίστικο– που σημαίνει ότι είναι ένα κόμμα των πολλών. Ταυτόχρονα είναι ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε (Mega) πως ο Μ. Σαλμάς «απηύθυνε μετά από περίπου δύο εβδομάδες μία ερώτηση, όπως προβλεπόταν, στην αρμόδια υπουργό κ. Μενδώνη. Ηρθε η υπουργός δύο ημέρες μετά στη Βουλή και απάντησε με αναλυτικά στοιχεία. Ρωτήθηκε ο κ. Σαλμάς εκείνη την ημέρα αν θέλει να επανέλθει. Δεν επανήλθε. Λίγες ημέρες μετά, ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα από την κ. Μενδώνη, τον Ιούλιο που μας πέρασε, και του απεστάλησαν τα σχετικά έγγραφα», ενώ κατηγόρησε τον διαγραφέντα βουλευτή ότι «αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες» στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφέροντας ότι «αναμένουμε ο πρωθυπουργός να μη διακόψει την εκκαθάριση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, τουλάχιστον από όσους αναπαρήγαγαν ψεύδη και συκοφαντίες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σιδηροδρομικό έγκλημα» κ.ά., προσθέτοντας ότι διαφορετικά «θα συμπεράνουν όλοι οι πολίτες ότι η ευαισθησία του πρωθυπουργού ξεκινά και τελειώνει μόνο όταν στην επιφάνεια έρχεται η κριτική στους δημόσιους διαγωνισμούς και στο μοίρασμα δισεκατομμυρίων μεταξύ λίγων και ισχυρών»...

Εφ.Συν.