20 Σεπ 2024

Μετά τον Σημίτη, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιγράφει και τον Τσίπρα – Έγραψαν λάθος το όνομα της χώρας στα Αγγλικά! ....Περίγελος για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη

 

Κάποιος στη κυβέρνηση έγραψε λάθος το όνομα της χώρας στα Αγγλικά, καθώς αντί για Hellenic Republic (Ελληνική Δημοκρατία), η επιγραφή του Υπουργείου Εσωτερικών έγραφε Hellenic Repablic (Αριστοκρατία του Μητσοτάκη).

Ο υφυπουργός Εσωτερικών για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Κώστας Γκιουλέκας, συγκάλεσε συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης την περασμένη Τρίτη. Μετά τη λήξη της συνάντησης, προχώρησε σε δηλώσεις, έχοντας ως φόντο την επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)». Στην αγγλική μετάφραση ωστόσο, η επιγραφή έγραφε ως «Hellenic Repablic Ministry of Interior (Sector Macedonia and Thrace)», με το προφανές λάθος «Repablic» αντί για «Republic».

Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Δημοκρατία αν δεν έχει μπροστά το «Νέα».

 

Το λάθος αυτό υπάρχει ακόμη στις αναρτήσεις του Υπουργείου και δεν έχει ζητήσει κανείς συγγνώμη, ενώ χρήστες του διαδικτύου γελάνε με τα χάλια της κυβέρνησης αρίστων που δεν είναι ούτε για Lower.

Και έστω πως τα λάθη συγχωρούνται και ο υφυπουργός δεν σκαμπάζει απο Αγγλικά, ένας άνθρωπος σε ολόκληρο Υπουργείο δεν υπάρχει να δει και να διορθώσει το λάθος!