14 Σεπ 2024

«Απόβαση» της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα με δολοφονίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών

 

Καταφύγιο στην Ελλάδα βρίσκουν τον τελευταίο χρόνο μέλη της τουρκικής μαφίας, λόγω του ανηλεούς «πολέμου» που μαίνεται στον υπόκοσμο της γείτονος.

Η σύλληψη του...

40χρονου Τούρκου στη Χίο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι υπάρχουν Τούρκοι που εγκαθίστανται επί ελληνικού εδάφους ως πρόσωπα υπεράνω υποψίας ενώ στην πραγματικότητα έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» και αυτό που επιδιώκουν είναι να κρυφτούν. Ο 40χρονος κυκλοφορούσε στη Χίο με ένα πολυτελές αυτοκίνητο και είχε επαφές με δύο Τούρκους, οι οποίοι προσήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό σε βάρος τους.

Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει στο iEidiseis.gr ότι ο συλληφθείς εκτιμάται ότι ήταν περιφερειακό μέλος σκληρής εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Τουρκία, είχε ταξιδέψει σχετικά πρόσφατα στη Γερμανία και ήξερε ότι κινδυνεύει (εξού και το πιστόλι και οι 41 σφαίρες που βρέθηκαν στο σπίτι του στη Χίο).

Οι Τούρκοι με «ανοιχτά μέτωπα» επιλέγουν την Ελλάδα για να βρουν καταφύγιο επειδή έχουν εύκολη πρόσβαση και επειδή θεωρούν ότι μπορούν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες (ως διωκόμενοι από το τουρκικό κράτος). Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «έχει παρατηρηθεί ότι άτομα που έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν και σχέσεις με το τουρκικό οργανωμένο έγκλημα έρχονται στη χώρα μας και δηλώνουν γκιουλενιστές και εν γένει διωκόμενοι. Έτσι ζητούν άσυλο.

Στην Τουρκία μαίνεται πόλεμος μεταξύ αντίπαλων συμμοριών. Υπάρχουν συμβόλαια θανάτου που 'κυνηγούν' ποινικούς ακόμα και όταν αυτοί μετακομίσουν σε μακρινές χώρες. Δυστυχώς, κάποιοι έρχονται και στη χώρα μας για να κρυφτούν. Επίσης, είναι γνωστό ότι εγκληματικές ομάδες στην Τουρκία διατηρούν διασυνδέσεις με το βαθύ κράτος».

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έβαλε τον τελευταίο χρόνο στο «μικροσκόπιο» μία σειρά από ύποπτους Τούρκους που φέρονταν να έχουν εγκατασταθεί στην Αττική. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε το σενάριο της απόπειρας ανάπτυξης εγκληματικών δραστηριοτήτων επί ελληνικού εδάφους.

Όσον αφορά στην περίπτωση του 40χρονου που συνελήφθη στη Χίο, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί όπλων και πλαστογραφία, ενώ πλέον αναπτύσσεται επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές για να διαλευκανθεί το ποινικό παρελθόν του στη γείτονα χώρα. Το ενδιαφέρον των ελληνικών Αρχών εστιάζεται στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στόχος είναι να εξακριβωθεί το δίκτυο των επαφών του, καθώς με τον τρόπο αυτό μπορεί να δοθούν νέες ερευνητικές κατευθύνσεις στην υπόθεση.

Όπως έγραψε χθες το iΕidiseis.gr, ο 40χρονος φέρεται να γνώριζε τον έναν από τους Τούρκους που είχαν δεχτεί ένοπλη επίθεση τον περασμένο Ιούνιο στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά. Τότε οι Τούρκοι που είχαν δεχτεί πυροβολισμούς είχαν «χαρτογραφηθεί» ως πρόσωπα που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση στην Τουρκία.

Η επιχείρηση της ΕΥΠ

Με την παρουσία ύποπτων Τούρκων στην Αθήνα είχε ασχοληθεί η ΕΥΠ τον περασμένο Μάιο, όταν είχε λάβει χώρα μυστική επιχείρηση για τη σύλληψη Τούρκου διαβόητου κακοποιού που κρυβόταν στους Αμπελόκηπους.

Οι πράκτορες της ΕΥΠ διαβίβασαν τότε τις σχετικές πληροφορίες στους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν εντοπίσει τότε τον Τούρκο καταζητούμενο και του πέρασαν χειροπέδες. Πρόκειται για τον R.B., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 14 εθνικά εντάλματα στη χώρα του. Μεταξύ αυτών είναι ένταλμα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο R.B. θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τα Άδανα που διακινεί ναρκωτικά και όπλα. Φαίνεται ότι είχε βρει καταφύγιο στη χώρα μας για να αποφύγει τη σύλληψή του από τις τουρκικές Αρχές που τον αναζητούσαν.

Η ΕΥΠ τον έβαλε στο μικροσκόπιο ύστερα από πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η έρευνα είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν είχε γίνει έφοδος σε πολυτελή οικία όπου ζούσαν δύο Τούρκοι στα Χανιά. Η έφοδος έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, οι δύο Τούρκοι ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, για τυχόν σχέσεις τους με την εγκληματική οργάνωση του Τούρκου καταζητούμενου R.B. που συνελήφθη στους Αμπελόκηπους. Στο σπίτι των Χανίων είχαν βρεθεί ένα πιστόλι και σφαίρες και είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι ο ένας από τους δύο Τούρκους που νοίκιασαν το σπίτι των Χανίων είχε μπει στο κάδρο διωκτικών Αρχών για σχέσεις με την εγκληματική οργάνωση του R.B. στα Άδανα της Τουρκίας.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

ieidiseis.gr