20 Σεπ 2024

Βραβευμένος αστυνομικός έγινε μέλος συμμορίας!

 

Από παράδειγμα μίμησης σε παράδειγμα αποφυγής μετατράπηκε μέσα σε λίγα χρόνια ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε βραβευτεί για τον ηρωισμό του, καθώς είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ληστείας, στις.. 10 Μαρτίου του 2014, στην Κλειτορία Αχαΐας, από τα πυρά του καλάσνικοφ που κρατούσε ο Νίκος Μαζιώτης. 

Μάλιστα ο ανθυπαστυνόμος Γ. Π., λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, είχε οδηγηθεί σε «πολεμική αποστρατεία», αλλά πλέον ως απόστρατος εντάχθηκε σε συμμορία που έστηνε «μαϊμού» τροχαία ατυχήματα και απέσπασε με γυναίκα συνεργό του 40.000 ευρώ από τη μητέρα της κοπέλας που υποτίθεται πως είχε πέσει θύμα τροχαίου. Η φίλη και ακόμα ένας συνεργός του απόστρατου αστυνομικού τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη μητέρα και της ζήτησαν χρήματα, με την πρόφαση ότι η κόρη της νοσηλεύεται και πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Συγκεκριμένα, η δράση τους αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστος κάλεσε τη γυναίκα και προσποιούμενος ιατρό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών απαίτησε το ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία, όπως της ανέφερε, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι και έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνομιλίας παρενέβη και η φίλη του αστυνομικού, προσποιούμενη όμως την κόρη της, προσπαθώντας να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα.

Η παθούσα πείστηκε από τα λεγόμενά τους και συμφώνησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού σε τοποθεσία που της υπέδειξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στα Βραχναίικα, όπου θα την ανέμενε ο Παπαχριστόπουλος. Πράγματι, η γυναίκα, περίπου στις 14.00 της ίδιας μέρας μετέβη στο σημείο και παρέδωσε τα 40.000 ευρώ στον Παπαχριστόπουλο, ο οποίος, αν και αναγνωρίστηκε από την άτυχη γυναίκα, δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου. Εις βάρος του άνδρα και πατέρα τριών παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη ληστεία στην Κλειτορία είχε σημειωθεί με το κλείσιμο της τράπεζας, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα. Κατά την έξοδό τους ο αστυνομικός του Τμήματος Κλειτορίας τούς κυνήγησε, με αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυρών και τον τραυματισμό του στο πόδι από τα πυρά του Μαζιώτη. Μάλιστα, το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει βρέθηκε καμένο στην περιοχή της Λυκουρίας. Το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» απονεμήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στον ανθυπαστυνόμο με προεδρικό διάταγμα, καθώς «με σθένος και αυταπάρνηση υπερασπίστηκε τη δημόσια Ασφάλεια»…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία