6 Σεπ 2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κορυδαλλιώτης» ήταν υπάλληλος του Δήμου Πειραιά, οργανωμένος με «free pass» στο γήπεδο

 

Κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η έρευνα του Ανακριτή και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους για την εγκληματική οργάνωση που «ξηλώθηκε» μετά τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 41χρονου με το ψευδώνυμο «Κορυδαλλιώτης» έλαβε χώρα σε ανύποπτο χρόνο και αποδεικνύει του λόγου το αληθές, όπως τουλάχιστον εξηγούν αρμόδιες πηγές, οι οποίες προσθέτουν ότι «η κύρια ανάκριση συνεχίζεται για τη συλλογή νέων στοιχείων που θα βοηθήσουν είτε στη συμπλήρωση του παζλ είτε στη ‘διεύρυνσή’ του. Έχουν υπάρξει κάποιες πληροφορίες για απόπειρες εμπλεκομένων να μεταπείσουν μάρτυρες, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Η περίπτωση του «Κορυδαλλιώτη», ο οποίος φέρεται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, δείχνει ότι οι καταθέσεις συνεχίζονται. Ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους η έρευνα ξετυλίχθηκε περισσότερο, ελήφθησαν συμπληρωματικές μαρτυρικές καταθέσεις που τον «έκαιγαν» και έτσι κλήθηκε εκ νέου από τον Ανακριτή για συμπληρωματική απολογία, μετά το τέλος της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι συμπληρωματικές μαρτυρικές καταθέσεις αφορούσαν σε εκβιασμούς με θύματα ιδιοκτήτες καντινών.

Ποιος όμως είναι ο «Κορυδαλλιώτης» σύμφωνα με την Αστυνομία; Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού που έμπαινε στα γήπεδα και μάλιστα στους αγωνιστικούς χώρους, έχοντας λάβει διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή. Στις 1 Ιουνίου του 2022 προσελήφθη (μαζί με ακόμα έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους) στον Δήμο Πειραιά. Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα σημειώνουν μάλιστα ότι από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, δηλαδή τις παρακολουθήσεις από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο «Κορυδαλλιώτης», όπως και άλλος συγκατηγορούμενός του, ενώ είχαν προσληφθεί στον Δήμο δεν πήγαιναν στην εργασία τους. Αυτό άλλαξε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μετά το περιστατικό στου Ρέντη (και σε χρόνο πριν τη σύλληψή τους), όταν τους ζητήθηκε να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους και να απουσιάζουν μόνο κατόπιν αίτησης για άδεια.

Για τον 41χρονο «μεγάλο» (όπως τον αποκαλούσαν οι νεότεροι), όπως και για τα υπόλοιπα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η Αστυνομία είχε ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να γίνει έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο «Κορυδαλλιώτης» έδινε το «παρών» στους αγώνες της ομάδας του σε όλα τα αθλήματα και βρισκόταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση, ενώ συνομιλούσε με άτομα από τη διοίκηση του συλλόγου. Θεωρείτο ως ηγετικό στέλεχος στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων για επεισόδια, ενώ ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είχε ο ίδιος συμμετοχή σε αυτά προσπαθούσε -ως ηγετικό στέλεχος- να δώσει «λύσεις», προκειμένου να καταφέρει να αθωώσει οπαδούς που έκαναν επιθέσεις.

Για την υπόθεση Λυγγερίδη έχουν συλληφθεί περίπου 70 άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής συνολικά 19. Οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 150. Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε με φωτοβολίδα στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη. Νοσηλεύτηκε για 20 ημέρες στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του.