Παρά τις δύο αποτυχημένες απόπειρες, για τρίτη φορά σήμερα, η διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) έχει προγραμματίσει συζήτηση επί εισήγησης, αποκλεισμού από τις επικείμενες εκλογές των Επιμελητηρίων, υποψηφίων των οποίων εταιρεία έχει υπαχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης!
Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις πρυτάνευσε η λογική, η πλειοψηφία απέρριψε ακόμα και τη συζήτηση της σχετικής «γνωμοδότησης» που «ήθελε» να μην έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθε (άκουσον-άκουσον!) υποψήφιοι, που βασίσθηκαν σε νόμο του Κράτους. Δηλαδή, καλούν την κυβέρνηση να νομοθετήσει κατά… δικού της νόμου! Πρόκειται για παραλογισμό με τον οποίο δεν θα ευθυγραμμισθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές, το ίδιο και της αντιπολίτευσης!
Η εμμονή του προεδρείου της ΚΕΕΕ να γνωμοδοτήσει στο υπουργείο υπέρ της ψήφισης μιας νομικά έωλης, αντισυνταγματικής και ανήθικης τροπολογίας, έχει την εξήγησή της. Πρόκειται για απέλπιδα απόπειρα που έχει «φωτογραφικό» στόχο τον εκδότη της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Θόδωρο Λουλούδη, υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Η κάθοδος του Θ. Λουλούδη στις Επιμελητηριακές εκλογές έχει θορυβήσει το «καθεστωτικό» προεδρείο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, που μετέρχεται κάθε μέσο για να τον αποβάλει από τον εκλογικό αγώνα, πολύ δε περισσότερο αφού αυτή έχει, ήδη, επιδείξει μεγάλη δυναμική.
Καταβάλουν λυσσώδη προσπάθεια να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Θόδωρου Λουλούδη. Να παραμείνει, χωρίς εκλογικό αντίπαλο και χωρίς ουσιαστικές εκλογές «γαντζωμένο» στη θέση του για πέντε ακόμα χρόνια το νυν προεδρείο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, που θα είχε προ έτους παροπλισθεί, αν με «χαριστική» τροπολογία του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη δεν διατηρούσαν οι υπόδικοι τα επιμελητηριακά αξιώματά τους!
Δεν είναι τυχαίο ότι το προεδρείο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, παρανόμως, δεν έχει ακόμα ορίσει ημερομηνία εκλογών, στερώντας έτσι το δικαίωμα των μελών του να είναι οικονομικά ενήμεροι και πάρουν μέρος στις εκλογές ή και να γνωρίζουν εάν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα ή όχι.
Κυβερνητικές πηγές, πάντως, επεσήμαναν χθες στην «Π» με νόημα ότι… «ο συμβουλευτικός χαρακτήρας των Επιμελητηρίων δεν είναι δεσμευτικός, όσον αφορά στις αποφάσεις και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Κι εν πάσει περιπτώσει θα ήταν σαν να πυροβολούσε τα πόδια της η κυβέρνηση αν υιοθετούσε ένα νομοθέτημα, που στρέφεται κατά ψηφισμένου νόμου, που έχει τύχει αποδοχής γιατί ανακουφίζει τις επιχειρήσεις οι οποίες καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να υπαχθούν σε καθεστώς εξυγίανσης…».
Οπως και να έχει το όλο θέμα, δεν τελειώνει εδώ. Οποια και να είναι η απόφαση της ΔΕ της ΚΕΕΕ είναι φανερό ότι κάτι πολύ «ιδιαίτερο» υπάρχει το οποίο θα διερευνηθεί πλήρως.
https://pelop.gr/