9 Σεπ 2024

Δημοσκόπηση των New York Times προσγειώνει τους Δημοκρατικούς στην πραγματικότητα. Ο Donald Trump εμφανίζεται αποφασισμένος να στείλει πολύ κόσμο στη φυλακή

 

Ο Donald Trump εμφανίζεται αποφασισμένος να στείλει πολύ κόσμο στη φυλακή καθώς πλέον έχει να αντιμετωπίσει κυρίως του CEOs που τρέχουν το project της μείωσης του δυτικού πληθυσμού.

-Όσοι εμπλέκονται σε αδίστακτες συμπεριφορές θα...

αναζητηθούν, θα συλληφθούν και θα διωχθούν σε επίπεδα, δυστυχώς, που δεν έχουν ξαναδεί στη χώρα μας

Εγώ, μαζί με πολλούς Δικηγόρους και Νομικούς Επιστήμονες, παρακολουθώ πολύ στενά την Ιερότητα των Προεδρικών Εκλογών του 2024, επειδή γνωρίζω, καλύτερα από τους περισσότερους, την αχαλίνωτη εξαπάτηση και τη κομπίνα που έλαβε χώρα από τους Δημοκρατικούς στις Προεδρικές Εκλογές του 2020. Ήταν ντροπή για το Έθνος μας!

Ως εκ τούτου, οι εκλογές του 2024, όπου μόλις άρχισαν να διενεργούνται ψηφοφορίες, θα είναι υπό τον στενότερο επαγγελματικό έλεγχο και, ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΣΩ, αυτοί οι άνθρωποι που εξαπάτησαν θα διωχθούν στο μέγιστο βαθμό του Νόμου, ο οποίος θα περιλαμβάνει ποινές μακροχρόνιας φυλάκισης, ότι αυτή η Διαφθορά της Δικαιοσύνης δεν θα ξαναγίνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας να μετατραπεί περαιτέρω σε ένα έθνος του Τρίτου Κόσμου, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! Προσέξτε ότι αυτή η νομική έκθεση εκτείνεται σε δικηγόρους, πολιτικούς λειτουργούς, δωρητές, παράνομους ψηφοφόρους και διεφθαρμένους εκλογικούς λειτουργούς. Όσοι εμπλέκονται σε αδίστακτες συμπεριφορές θα αναζητηθούν, θα συλληφθούν και θα διωχθούν σε επίπεδα, δυστυχώς, που δεν έχουν ξαναδεί στη χώρα μας.

Ο πρώην πρόεδρος Donald J. Trump και η Αντιπρόεδρος Kamala Harris μπαίνουν στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους και με το μοναδικό προγραμματισμένο τους ντιμπέιτ προ των πυλών την Τρίτη η Harris εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων που λένε ότι πρέπει να μάθουν περισσότερα για εκείνη.

Μια εθνική δημοσκόπηση μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στις αμερικανικές εκλογές από τους New York Times και το Siena College βρήκε τον Trump να προηγείται της Harris με ποσοστό 48% έναντι 47%, εντός του περιθωρίου λάθους των τριών τοις εκατό της δημοσκόπησης. Παράλληλα, τα δεδομένα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα από τη δημοσκόπηση των Times/Siena στα τέλη Ιουλίου, όταν ο Πρόεδρος Biden απέσυρε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή.

Ο Trump μπορεί να πέρασε έναν δύσκολο μήνα μετά την αποχώρηση του προέδρου από την προεκλογική κούρσα και εν μέσω της έκρηξης του ενθουσιασμού που έφερε η Harris στους Δημοκρατικούς, αλλά η δημοσκόπηση δείχνει ότι η υποστήριξή που λαμβάνει παραμένει εξαιρετικά ανθεκτική.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης συμβαδίζουν με τις έρευνες στις επτά πολιτείες Πεδίου Μάχης (Swing States) που θα κρίνουν τις προεδρικές εκλογές, όπου η Harris έχει τα ίδια ποσοστά με ον Trump ή κατέχει ελάχιστo προβάδισμα, σύμφωνα με τους μέσους όρους δημοσκοπήσεων των New York Times. Συνολικά, τα στοιχεία δείχνουν μια σφιχτή κούρσα.

Και ενώ απομένουν σχεδόν οκτώ εβδομάδες για τις συντομότερες προεδρικές εκλογές στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία, οι δύο υποψήφιοι έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να μετατοπίσουν το εκλογικό σώμα, αλλά για τον Trump οι απόψεις είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερές. Από την άλλη, η Harris είναι ακόμα άγνωστη σε πολλούς.

Υπό αυτή την έννοια, η νέα δημοσκόπηση υπογραμμίζει τους κινδύνους με τους οποίους είναι αντιμέτωπη κυρίως η Harris το βράδυ της Τρίτης, όταν αυτή και ο Trump θα αναμετρηθούν στο ABC News. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 28 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι νιώθουν πως πρέπει να μάθουν περισσότερα για την Harris, ενώ μόνο το 9 τοις εκατό είπε ότι πρέπει να μάθουν περισσότερα για τον Trump.

Αυτοί οι ψηφοφόροι, όταν προστεθούν στο 5 τοις εκατό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι είναι αναποφάσιστοι ή ότι δεν πρόσκεινται με κανέναν από τους υποψήφιους των δύο μεγάλων κομμάτων, ζωγραφίζουν ένα πορτρέτο ενός εκλογικού σώματος που θα μπορούσε να είναι πιο ρευστό από ό,τι φαίνεται. Κάποιοι των οποίων η άποψη γέρνει περισσότερο προς την Harris είπαν ότι εξακολουθούν να ελπίζουν να μάθουν περισσότερα για εκείνη πριν εδραιώσουν την απόφασή τους και τα δύο τρίτα όσων θέλουν να μάθουν περισσότερα είπαν ότι ανυπομονούν να μάθουν για τις πολιτικές της, συγκεκριμένα.

Συνολικά, η δημοσκόπηση προσγειώνει τους Δημοκρατικούς στην πραγματικότητα μετά από το δυναμικό συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο τον περασμένο μήνα, αφήνοντας σχεδόν σταθερά τα γρήγορα κέρδη της υποστήριξης προς την Harris μετά τις κακές επιδόσεις του Biden στις δημοσκοπήσεις.

Η Harris διατήρησε πράγματι ορισμένα από τα κέρδη που κατέγραψε σε βασικές πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες ο Biden είχε διολισθήσει —όπως γυναίκες, νεαροί ψηφοφόροι και Λατίνοι ψηφοφόροι— αλλά έχασε κάποιους από την παραδοσιακή δύναμη των Δημοκρατικών. Συνεχίζει να αγωνίζεται για να χτίσει ένα σταθερό προβάδισμα μεταξύ των Λατίνων ψηφοφόρων, ένα κρίσιμο δημογραφικό στοιχείο.

Επιπλέον, εάν τον Νοέμβριο πρόκειται να συμβεί μια τεράστια αλλαγή, η Harris θα πρέπει να υποστηρίξει ότι μπορεί πράγματι να την κάνει. Περισσότερο από το 60 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων είπε ότι ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τον Biden, αλλά μόνο το 25 τοις εκατό είπε ότι η αντιπρόεδρος αντιπροσωπεύει αυτήν την αλλαγή, ενώ το 53 τοις εκατό είπε ότι ο Trump, ο πρώην πρόεδρος, είναι αυτή η αλλαγή.

Άλλο ένα προειδοποιητικό σημάδι για τους Δημοκρατικούς: Το 47 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων θεωρούν την Harris ως υπερβολικά φιλελεύθερη, σε σύγκριση με το 32 τοις εκατό που βλέπουν τον Trump ως υπερβολικά συντηρητικό.

Στα θετικά για την Harris, το ότι οι Δημοκρατικοί αποδοκιμάζουν έντονα το Project 2025 ως σχέδιο για μια άλλη προεδρία Trump. Ο πρώην πρόεδρος προσπάθησε σκληρά να αποστασιοποιηθεί από το έγγραφο, που συντάχθηκε από το συντηρητικό Heritage Foundation με τη συμβολή της Συμμαχίας Trump, το οποίο εκθέτει κάποια από τα σχέδια για μια δεύτερη προεδρία Trump.

Μεταξύ των πολλών συστάσεων στο έγγραφο 900 σελίδων, το Project 2025 προτείνει την ποινικοποίηση της πορνογραφίας, τη διάλυση των τμημάτων Εμπορίου και Παιδείας, την απόρριψη της ιδέας της άμβλωσης ως υγειονομικής περίθαλψης και τον κατακερματισμό της προστασίας του κλίματος.

Τα τρία τέταρτα των πιθανών ψηφοφόρων είπαν ότι είχαν ακούσει για το Project 2025 και από αυτούς, το 63 τοις εκατό είπε ότι είναι αντίθετο.

Εκτός από την αποστασιοποίηση του Trump, το 71 τοις εκατό όσων έχουν ακούσει για το Project 2025 δήλωσαν ότι πιστεύουν πως ο πρώην πρόεδρος θα προσπαθήσει να εφαρμόσει ορισμένες ή τις περισσότερες από τις πολιτικές που ασπάζεται.

 

Λειτουργώντας υπέρ του Trump είναι το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση της χώρας. Μόλις το 30 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων είπε ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο, ποσοστό σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από τον Ιούλιο. Αλλά μεταξύ των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι η χώρα οδηγείται σε λάθος κατεύθυνση, το 71% είναι αισιόδοξο ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στη σωστή κατεύθυνση, ποσοστό βελτιωμένο από το 2022, όταν οι ψηφοφόροι ήταν πιο απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση του έθνους.

Την ίδια στιγμή, οι Δημοκρατικοί έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα όσον αφορά τον ενθουσιασμό για την ψήφο: Το 91 τοις εκατό των Δημοκρατικών δήλωσε ότι είναι ενθουσιώδεις, σε σύγκριση με το 85 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών.

Ωστόσο, ο Trump έχει πλεονέκτημα 13 ποσοστιαίων μονάδων για το ζήτημα που παραμένει πιο σημαντικό για τους ψηφοφόρους: Την οικονομία. Η Harris έχει πλεονέκτημα 15 ποσοστιαίων μονάδων σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα: Την άμβλωση.

Η Harris αντιμετωπίζει μια πρόκληση με ψηφοφόρους που την θεωρούν υπεύθυνη για τον χειρισμό ορισμένων ζητημάτων από την κυβέρνηση Biden. Περίπου οι μισοί ψηφοφόροι, σε μεγάλο βαθμό Ρεπουμπλικάνοι, είπαν ότι η Harris φέρει μέρος της ευθύνης για την αύξηση των τιμών και τα προβλήματα κατά την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Και σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων, από όλο το πολιτικό φάσμα, δήλωσαν ότι φέρει τουλάχιστον κάποια ευθύνη για προβλήματα στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ.

Σχετικά με τις αμβλώσεις, ο Trump, ο οποίος διόρισε τρεις από τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ψήφισαν υπέρ της ανατροπής της υπόθεσης του Roe v. Wade, έχει θολώσει λίγο τα νερά. Είναι το ισχυρότερο ζήτημα που ευνοεί την Harris, με το 54 τοις εκατό των ψηφοφόρων να την εμπιστεύεται για να το χειριστεί, σε σύγκριση με το 39 τοις εκατό που εμπιστεύεται τον Trump. Ωστόσο, το 16 τοις εκατό των Δημοκρατικών και σχεδόν οι μισοί ανεξάρτητοι δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως ο πρώην πρόεδρος θα προσπαθήσει να περάσει νόμο που να περιορίζει την πρόσβαση στις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις στον χαρακτήρα και την ικανότητα του Trump για το αξίωμα μπορεί τελικά να μην έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Οι ψηφοφόροι έχουν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να θεωρήσουν τον πρώην πρόεδρο -ο οποίος παραπέμφθηκε δύο φορές και καταδικάστηκε για 34 κακουργήματα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για να κρύψει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που απείλησε την προεδρική του εκστρατεία το 2016- ως μια πιο επικίνδυνη επιλογή για τη χώρα από την Harris. Το 54% θεωρεί τον Trump ως επικίνδυνη επιλογή, σε σύγκριση με το 52% που είπε το ίδιο για την Harris.

https://kourdistoportocali.com/