1 Οκτ 2024

Τα παϊδάκια στις ταβέρνες, οι καραμούζες και τα κομφετί στην Ρηγίλλης (λες και ήρθαν οι …Απόκριες) και ο ανασχηματισμός που έρχεται αρχές του 2025 – Η νέα δομή του Μ. Μαξίμου – Ηχηρές επιστροφές και θορυβώδεις αποχωρήσεις!

 Για να καταλαβαίνετε…

Στη Νέα Δημοκρατία, παράλληλα με την δημοσκοπική κατάρρευση που παρατηρείται και την τεράστια εσωκομματική γκρίνια, το έχουν ρίξει στα παϊδάκια, μην αφήνοντας ταβέρνα για ταβέρνα στο κέντρο της Αθήνας και...

πέριξ της Πάρνηθας και των Δυτικών Προαστίων, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων και δημοσίων σχέσεων, όπως ενδεικτικά είναι οι καραμούζες και τα κομφετί που ετοιμάζουν στην Ρηγίλλης λες και ήρθαν οι …Απόκριες!

Και μπορεί οι 11 να λένε ότι θα γίνουν 20 ή και 30, στην πραγματικότητα όμως όλους τους αντιρρησίες και αντιδραστικούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην πράξη ενδιαφέρει πως θα πάρουν καμμία θεσούλα στο κυβερνητικό σχήμα!

Υπό αυτή την έννοια και με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός το έχει πάρει το μήνυμα και ήδη πραγματοποιεί ανοίγματα, καλά πληροφορημένες πηγές είναι κατηγορηματικές ότι στις αρχές του 2025, Ιανουάριο – Φεβρουάριο, θα έχουμε ευρύ και δομικό ανασχηματισμό!

Παράλληλα όμως με τον ανασχηματισμό στην κυβέρνηση, οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι θα έχουμε και νέα δομή στο Μέγαρο Μαξίμου με ηχηρές επιστροφές αλλά και θορυβώδεις αποχωρήσεις!

Μολονότι η σχετική ονοματολογία αιωρείται στα επίπεδα φήμης χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί σχετικά, εντούτοις οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι στην έξοδο από το Μαξίμου βρίσκονται Σκέρτσος και Πατέλης, χωρίς να σημαίνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τους …πετάξει, δηλαδή πιθανότατα θα αναλάβουν κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο!

Την ίδια ώρα η έρπουσα φημολογία φέρει βέβαιο για επιστροφή στο Μαξίμου τον Γ. Γεραπετρίτη, τον οποίο και θα διαδεχθεί στο ΥΠΕΞ η υφυπουργός Αλεξ. Παπαδοπούλου!

Επιπροσθέτως ακούγεται εντόνως και πάλι το όνομα του πρώην Υπ. Επικρατείας Στ. Παπασταύρου, τον οποίο εκτιμά και εμπιστεύεται απόλυτα το πρωθυπουργικό ζεύγος. Και θεωρείται παράγων σταθερότητας και αξιοπιστίας!

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι ένα: η δημοσκοπική πτώση και η στροφή ενός νεοδημοκρατικού κοινού προς τα δεξιά, αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πέρα τους Ποταμίσιους και τα ορφανά της Δράσης και του Δοξιάδη και να επαναφέρει την παράταξη στον ορθό δρόμο του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές και τις διαχρονικές αξίες της!

https://radar.gr/