22 Οκτ 2024

Απίστευτα προνόμια για τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. – Άδειες ακόμη και 30 μέρες (!) τον μήνα και με υπουργικές αποφάσεις

 


Χωρίς… φειδώ χορηγούνται σε αρκετές περιπτώσεις οι άδειες σε συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλύπτεται από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Είναι ένα «φαινόμενο» που δεν είναι τωρινό, αλλά «διαχρονικό», το οποίο αποτελούσε ανέκαθεν θέμα συζήτησης στους κόλπους των αστυνομικών, οι οποίοι σχολιάζουν ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που δεν κάνουν ούτε μία υπηρεσία τον μήνα.

Το iEidiseis.gr δημοσιεύει τις υπουργικές αποφάσεις του 2024, οι οποίες ορίζουν τον ανώτατο αριθμό ημερών αδείας ανά μήνα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση -μεταξύ άλλων- είναι ο αριθμός των συνδικαλιστών που δικαιούνται άδεια.

Για τα 15 μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προβλέπεται άδεια μέχρι 30 ημέρες ανά μήνα! Η άδεια αυτή αφορά και στους 15 συνδικαλιστές που είναι μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας. Η χρήση της άδειας, δηλαδή πόσες ημέρες θα πάρει εν τέλει ο κάθε συνδικαλιστής ανά μήνα, διαφέρει ανά περίπτωση και ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι θα κάνουν χρήση του μέγιστου αριθμού αδείας.

adeies1wm_cf740.jpg

Η απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προβλέπει ότι οι 15 συνδικαλιστές με τις παρακάτω ιδιότητες μπορούν να λείψουν από την υπηρεσία τους ακόμα και 30 ημέρες τον μήνα: πρόεδρος, αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων, αντιπρόεδρος Οικονομικών, αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης, γενικός γραμματέας, ταμίας, αναπληρωτής ταμίας, οργανωτικός γραμματέας, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρος Δ.Σ., γραμματέας Δ.Σ. και τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Λιγότερες ημέρες δικαιούνται τα 13 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για «να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα τη συνδικαλιστική τους δραστηριότητα», χωρίς όμως και σε αυτή την περίπτωση η υπουργική απόφαση να «φείδεται».

Πρόεδρος και γενικός γραμματέας δικαιούνται μέχρι 20 ημέρες. Έως 15 ημέρες δικαιούνται ο α’ αντιπρόεδρος Οικονομικών, αντιπρόεδρος Νομικών Θεμάτων, αντιπρόεδρος Εργασιακών Θεμάτων, αναπληρωτής γενικός γραμματέας, ταμίας, ειδικός γραμματέας Οργανωτικού. Μέχρι 12 ημέρες ο αναπληρωτής ταμίας, αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού, ειδικός γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων, ειδικός γραμματέας Τύπου και ΜΜΕ.

adeies2wm_074ba.jpg

Η τελευταία υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, αφορά στις εγκρίσεις αδειών του 12μελους Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στην περίπτωση αυτή οι άδειες περιορίζονται (και με εξαίρεση τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα) δεν ξεπερνούν τις τέσσερις ημέρες. Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας δικαιούνται μέχρι 12 ημέρες. Έως 4 ημέρες ο α’ αντιπρόεδρος, ο β’ αντιπρόεδρος, ο ταμίας και ο ειδικός γραμματέας Οργανωτικού. Μέχρι 3 ημέρες οι αναπληρωτής ταμίας, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, αναπληρωτής Δημοσίων Σχέσεων, υπεύθυνος Οικονομικών, υπεύθυνος Εκπαίδευσης και υπεύθυνος Υγιεινής & Ασφάλειας.

adeies3wm_3f44d.jpg

https://www.ieidiseis.gr/