18 Οκτ 2024

Την ώρα που η θεομηνία της 4ης Οκτωβρίου σάρωνε το Αγρίνιο, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Μαυρομμάτης ήταν στη Ρηγίλλης και μετά στο Κολωνάκι

 

To Αγρίνιο στις 4 Οκτωβρίου χτυπιόταν από την «Κασσάνδρα» και ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, μετά το street party στη Ρηγίλλης για τα «πενήντα χρόνια Νέα Δημοκρατία», συνέχιζε ανέμελος το Athens by night διασκεδάζοντας... στο μοδάτο και αγαπημένο μοντέλων και τηλεπερσόνων bistro-coctail «ΖINGLEE», επί της Τσακάλωφ, στην πλατεία Κολωνακίου, υπό τους ήχους της χαρωπής playlist!

Ο αντιπεριφερειάρχης, παρά το γεγονός ότι η ΕΜΥ και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είχαν βγάλει έκτακτες ανακοινώσεις για την επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής και ειδικά για το Αγρίνιο, ήρθε στην Αθήνα για το street party και το… after party, αντί να είναι στον τόπο του και στην πρώτη γραμμή!

 

Έτσι, προφανώς, και οι φωνές πανικού των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας που τους κυνηγούσε η μανιασμένη «Κασσάνδρα» δεν έφταναν στα αυτιά του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη, που μάλλον πίστευε ότι η μανία της φύσης δεν θα είχε τραγικές εξελίξεις! Οι εξελίξεις όμως είχαν ως συνέπεια τον θάνατο του 54χρονου φύλακα εργοστασίου πίσσας Άγγελου Κανιώτη!

Μανιασμένα νερά

Εκείνο το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου ήταν τέτοια η ορμή των μανιασμένων υδάτων, που ο εργαζόμενος από την περιδίνηση βρέθηκε γυμνός και σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων μακριά από το εργοστάσιο πίσσας που, στην κυριολεξία, είχε στηθεί πάνω στο ρέμα του «συνήθους υπόπτου» σε τέτοιες πλημμύρες, Ρύακα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso» και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, και ο πνιγμός να είχε αποφευχθεί, ο 54χρονος θα υπέκυπτε απ’ τις πολλαπλές κακώσεις που υπέστη στο κεφάλι και στον θώρακα, καθώς ήταν χτυπημένος από πέτρες και βράχια που υπήρχαν σε όλη τη διαδρομή και μέχρι να εγκλωβιστεί στη ρίζα μιας ελιάς. Αυτό μαρτυρά και η φωτογραφία-ντοκουμέντο που δημοσιεύει επεξεργασμένη, για ευνόητους λόγους, σήμερα η «Espresso», με το άψυχο σώμα του άτυχου 54χρονου να έχει εγκλωβιστεί στον κορμό ελιάς «αγκαλιά» με μια επίσης νεκρή από πνιγμό άτυχη αγελάδα!

 

Ο άτυχος Αγρινιώτης φύλακας -πατέρας ενός αγοριού- την ώρα της σφοδρής καταιγίδας παρέμενε μέσα στο κουβούκλιο φύλαξης του εργοστασίου μέχρι που ήρθαν τα
ορμητικά νερά και τον κατάπιαν…

Πού φιλότιμο…

Ο αδελφός του Άγγελου Κανιώτη αποκάλυψε μάλιστα και τον διάλογο που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας αφού είχε επιστρέψει… εσπευσμένα στο Αγρίνιο μετά την ολονύχτια διασκέδαση στο Κολωνάκι, από την οποία ανέβαζε καμαρωτός
με φίλους του φωτογραφίες στο facebook!

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Κανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης βρισκόταν μαζί του, μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν ενημερώθηκε πως οι πυροσβέστες βρήκαν έπειτα από δέκα ώρες το πτώμα του αδελφού του και τον κάλεσαν για αναγνώριση. Εκείνη τη στιγμή φέρεται ότι τον ρώτησε πώς είναι δυνατόν να έχει αδειοδοτηθεί η συγκεκριμένη επιχείρηση μέσα στο ρέμα και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο αντιπεριφερειάρχης τού απάντησε: «Όχι εγώ, οι άλλοι. Έτσι τα βρήκαμε από τους άλλους». Η συγκεκριμένη, μάλιστα, απάντηση έκανε έξαλλο τον αδελφό του νεκρού, που ανταπάντησε στον Μαυρομμάτη πως αυτός τα άφησε ακόμη χειρότερα, ζητώντας να παραιτηθεί, αν έχει λίγο φιλότιμο!

Αξίξει να σημειωθεί πως ο Ρύακας είχε πλημμυρίσει ξανά και ξανά και ήταν από τα πιο επικίνδυνα ρέματα της περιοχής, με την Περιφέρεια να έχει κάνει -υποτίθεται- παρεμβάσεις προστασίας, που όμως δεν επέφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

 

Στο ίδιο πισσάδικο, πάντως, μόλις στις 24 Ιουνίου σκοτώθηκε από έκρηξη ο εργαζόμενος Θανάσης Κωνσταντίνου, που ζούσε μόνιμα στο Μενίδι. Ο 52χρονος είχε χάσει τη σύζυγό του πριν από 1,5 χρόνο, ενώ ο γιος του έμαθε το κακό μαντάτο για το δεύτερο χτύπημα στην οικογένεια ως φοιτητής στη Λάρισα. Για την ώρα, πάντως, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για να συνεχίσει να λειτουργεί το πισσάδικο και μάλιστα πάνω στο ρέμα Ρύακας της Λεπενούς!

Πηγή: Εφημερίδα Espresso