23 Οκτ 2024

Σοκ στο ΝΑΤΟ με τεράστιο δίκτυο στρατιωτικών της ΕΕ να προωθεί την Ρωσία εντός Ευρώπης και όχι τις ΗΠΑ

 Συμφωνία του Trinity House μεταξύ Βερολίνου και Λονδίνου αλλάζει τα πάντα σε σχέση με την ΕΕ και την Ρωσία-Γερμανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη θα ελέγχουν για ρωσικά υποβρύχια από βάση της RAF στη Σκωτία...

Μια συγκλονιστική έκθεση αποκαλύπτει ένα τεράστιο δίκτυο στρατιωτικών και αξιωματικών πληροφοριών του ΝΑΤΟ που εμπλέκονται σε ρωσικά ενεργά μέτρα σε όλη την Ευρώπη.

Από τη Νορβηγία μέχρι τη Γερμανία, αποκαλύπτονται μυστικές διασυνδέσεις με οργανώσεις που ωθούν την ατζέντα της Μόσχας στη Δύση.

Η έκθεση-βόμβα αποκάλυψε έναν περίπλοκο ιστό στρατιωτικών και αξιωματικών πληροφοριών του ΝΑΤΟ που είναι βαθιά ενσωματωμένοι στις επιχειρήσεις επιρροής της Ρωσίας σε όλη την Ευρώπη.

Το γράφημα δείχνει βασικά πρόσωπα και ομάδες σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, τα οποία είναι όλα συνδεδεμένα με πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο με στόχο την αποσταθεροποίηση των δυτικών δημοκρατιών.

Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές: υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ φαίνεται να έχουν δεσμούς με διαβόητες ρωσικές υπηρεσίες όπως η GRU και η FSB, (και οι δύο κατηγορούνται για κατασκοπεία, κυβερνοπόλεμο και παρέμβαση στις εκλογές).

Στην ίδια έκθεση ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης όπως το «Russia Today» (RT) εμφανίζονται στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών, διοχετεύοντας την προπαγάνδα υπέρ της Μόσχας μέσω σκιωδών πολιτιστικών και πολιτικών οργανώσεων.

“Αυτές περιλαμβάνουν ακροδεξιές ομάδες στη Γαλλία, γεωπολιτικές δεξαμενές σκέψης της Ιταλίας και στρατιωτικές ενώσεις στη Βουλγαρία, που εργάζονται για την προώθηση των στόχων της Ρωσίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ίσως οι πιο ανησυχητικές είναι οι σαφείς δεσμοί μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας και των εθνικιστικών κινημάτων, υποδηλώνοντας μια συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης του ΝΑΤΟ εκ των έσω.

Αυτό το τεράστιο και διασυνδεδεμένο δίκτυο δείχνει πώς η Ρωσία χειραγωγεί την κοινή γνώμη και κατευθύνει τον πολιτικό λόγο στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ χρησιμοποιεί μυστικούς πράκτορες και φαινομενικά νόμιμες οργανώσεις για να κρύψει την πραγματική της πρόθεση.

Αυτή η αποκάλυψη υπογραμμίζει την πλήρη έκταση της ρωσικής διείσδυσης στους πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους της Ευρώπης, εγείροντας επείγοντα ερωτήματα σχετικά με την πίστη και την ασφάλεια των βασικών παραγόντων του ΝΑΤΟ”, καταλήγει η έκθεση.

Γερμανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη θα ελέγχουν για  ρωσικά υποβρύχια από βάση της RAF στη Σκωτία

Γερμανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη θα ελέγχουν για  ρωσικά υποβρύχια από βάση της RAF στη Σκωτία, στο πλαίσιο νέας συμφωνίας που θα υπογραφεί σήμερα Τετάρτη.

Η συμφωνία θα δώσει επίσης την δυνατότητα στην γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να κατασκευάζει κάννες πυροβόλων χρησιμοποιώντας βρετανικό χάλυβα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα συνεργαστούν επίσης για την παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να διανύσουν περισσότερη απόσταση από τους σημερινούς πυραύλους κρούσης Storm Shadow.

Οι δύο χώρες θα αναπτύξουν επίσης νέα drones μαζί.

Η λεγόμενη Συμφωνία του Trinity House είναι ένα σημάδι προσπαθειών της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού Κέιρ Στάρμερ να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με τους Ευρωπαίους συμμάχους, ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας.

 Η συμφωνία αναμένεται να είναι το πρώτο μέρος μιας ευρύτερης συνθήκης ΗΒ-Γερμανίας.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τ.Χέλευ δήλωσε: «Η συμφωνία του Trinity House είναι μια στιγμή ορόσημο στη σχέση μας με τη Γερμανία και μια σημαντική ενίσχυση της ασφάλειας της Ευρώπης.

Εξασφαλίζει πρωτοφανή επίπεδα νέας συνεργασίας με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και τη βιομηχανία, φέρνοντας οφέλη στην κοινή μας ασφάλεια και ευημερία, προστατεύοντας τις κοινές μας αξίες και ενισχύοντας τις αμυντικές βιομηχανικές μας βάσεις.

Αυτή η συμφωνία ορόσημο εκπληρώνει τη δέσμευση του μανιφέστου της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια νέα αμυντική σχέση με τη Γερμανία. Αποτίω φόρο τιμής στις διαπραγματευτικές μας ομάδες που εργάστηκαν σκληρά με ρυθμό για να το πετύχουν αυτό».

Σύμφωνα με τη συμφωνία, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι γερμανικά αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας P-8 Poseidon θα επιχειρούν «περιοδικά» από την βάση της RAF Lossiemouth στο Moray, δυνητικά οπλισμένα με τορπίλες που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, βοηθώντας στην ασφάλεια του Βόρειου Ατλαντικού.

Ως απάντηση στην πιθανή απειλή από τη ρωσική δραστηριότητα στη θάλασσα, οι σύμμαχοι θα συνεργαστούν επίσης για την προστασία των υποβρύχιων καλωδίων.

Γερμανοί και Βρετανοί ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο του πολέμου της Ουκρανίας, το οποίο αφορά την ίδια την Ρωσία.

pentapostagma.gr