8 Οκτ 2024

«Καμπανάκι» και από το Γραφείο Προϋπολογισμού: Χάνουμε σε ανταγωνιστικότητα, υποχωρούμε σε ανάπτυξη

Ακόμα και το Γραφείο Προϋπολογισμού (που διορίσθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη…) προειδοποιεί για την υστέρηση της ελληνικής οικονομίας, τόσο όσον αφορά... την ανάπτυξη όσο και σε ότι αφορά την ανταγωνιστικότητα.

 

Στην τριμηνιαία έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα «κατεβάζει» την ανάπτυξη του 2024 στο 2,3% και χτυπά καμπανάκι κινδύνου για το εμπορικό έλλειμμα. «Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείχνει ότι χάνουμε σε όρους ανταγωνιστικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Γραφείου Ιωάννης Τσουκαλάς στην παρουσίαση της έκθεσης.

Η δε ανάπτυξη «πέφτει» στο 2,3% από το 2,5%, ενώ υπογραμμίζονται και μία σειρά από αβεβαιότητες που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και αδυναμίες της οικονομίας. Συγκεκριμένα η επικαιροποιημένη εκτίμηση του Γραφείου για τον ετήσιο ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας για το 2024 είναι 2,3%, ενώ τον Ιούνιο ήταν 2,5%. Υπενθυμίζεται ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Τράπεζα της Ελλάδος «διόρθωσαν» προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη…

https://www.newsbreak.gr/