24 Οκτ 2024

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην Καθολική Εκκλησία Ελλάδας: Έρευνα για υπεξαίρεση πολλών εκατ. ευρώ - Δεσμεύσεις λογαριασμών

 

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου Χρήματος μπήκαν δύο υψηλόβαθμα στην ιεραρχία, μέλη της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Η έρευνα της Αρχής οδήγησε τον επικεφαλής, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων έχοντας παράλληλα διαβιβάσει το πόρισμά του για τον ποινικό έλεγχο στον εισαγγελέα που καλείται να ελέγξει δυο ιερείς για υπεξαίρεση και πέντε ιδιότητες κέντρων διασκέδασης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

3 εκατ. ευρώ φέρεται να «επενδύθηκαν» σε νυχτερινά κέντρα

«Στο πλαίσιο ενός τυχαίου ελέγχου εντοπίστηκε έλλειμμα 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας, ποσό που φέρεται να επενδύθηκε» σε νυχτερινά κέντρα, σύμφωνα με το dikastiko.gr. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι μεγάλα χρηματικά που έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ «ταξίδευαν» από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε λογαριασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία

Με εντολή του προέδρου της Αρχής, κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες των μεγάλων χρηματικών ποσών.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα που θα ελέγξει αν έχει τελεστεί το κακούργημα της υπεξαίρεσης από τους δύο ιερείς και του ξέπλυματος μαύρου χρήματος από τους επιχειρηματίες.

https://www.ethnos.gr/