14 Οκτ 2024

Όταν σε συγχαίρει ο Ερντογάν υπάρχει πρόβλημα

 

O Tούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας από την Σερβία όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη, το Σάββατο, κάνοντας δηλώσεις, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας καθώς... και στον Βρετανό καλλιτέχνη, ο οποίος έχει κάνει αίσθηση με τις σκληρές του δηλώσεις κατά της πολιτικής του Ισραήλ στην Γάζα και τη Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr

Ο Ερντογάν δήλωσε, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο TRT Haber: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ονόματα όπως ο Βρετανός μουσικός Roger Waters και ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης, οι οποίοι μοιράστηκαν το βίντεό μας και μοιράστηκαν τα συναισθήματά μας».

Ο Ερντογάν αναφερόταν σε επίσημο βίντεο της Τουρκίας για την στήριξη των Παλαιστινίων το οποίο κοινοποίησαν τόσο ο Βαρουφάκης όσο και ο Γουότερς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θα μιλήσουμε στον κόσμο για τα εγκλήματα που διαπράττει το σιωνιστικό Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, ιδίως μέσω της Διεύθυνσης Επικοινωνίας μου, και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά όλα τα κανάλια επικοινωνίας», συνέχισε στην δήλωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Το «ευχαριστώ» του Ερντογάν στον Βαρουφάκη
Την 7η Οκτωβρίου, επέτειο της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και ημέρα έναρξης του νέου γύρου συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή με επίκεντρο την Γάζα, το τμήμα επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας επέλεξε να κοινοποιήσει ένα βίντεο, με σκοπό να κάνει τον γύρο του κόσμου, ώστε να κάνει γνωστό ότι «ακριβώς πριν από 365 ημέρες, 50 χιλιάδες αδελφοί και αδελφές μας που ήταν ζωντανοί, κυρίως παιδιά και γυναίκες, σφαγιάστηκαν βάναυσα. Νοσοκομεία, χώροι λατρείας διαφόρων θρησκειών, σχολεία στη Γάζα δεν στέκονται πια. Π

‘Πολλοί δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και πρεσβευτές ειρήνης δεν είναι πια μαζί μας». Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι το Ισραήλ αποτελεί την «πιο άμεση απειλή» τόσο για την περιφερειακή όσο και για την παγκόσμια ειρήνη. Προέτρεψε τις παγκόσμιες δυνάμεις να αναλάβουν άμεση δράση για να σταματήσουν την επιθετικότητα του Ισραήλ, η οποία, όπως είπε, όχι μόνο αποσταθεροποιεί την Παλαιστίνη, αλλά απειλεί επίσης τον Λίβανο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.