1 Οκτ 2024

Βόλος: Νεαροί συγκρούονται σε πάρκα

 

Σκηνές έντασης και ανησυχίας επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες σε γειτονιές του Βόλου, με πολλούς κατοίκους να ζητούν επιτακτικά την παρέμβαση της αστυνομίας για να μπει τέλος στα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας. Τελευταίο περιστατικό.. σημειώθηκε πρόσφατα  στο πάρκο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Γιάννη Δήμου και Ιωάννου Πολέμη, όπου μια ακόμη συμπλοκή μεταξύ νεαρών αναστάτωσε την περιοχή. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο πάρκο της Χιλιαδούς

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί που συχνάζουν στα πάρκα προκαλούν συχνά φασαρίες, με κάτοικους να εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ασφάλειά τους. Το τελευταίο επεισόδιο που καταγράφτηκε οδήγησε σε μικροτραυματισμούς, με ορισμένα άτομα να χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Εδώ και πολλές εβδομάδες ζούμε έναν εφιάλτη», δηλώνει κάτοικος της περιοχής στο TheNewspaper.gr «Παρέες νεαρών συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο πάρκο, δημιουργούν ένταση, τρέχουν με μηχανάκια που κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο, και πλέον δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Η αστυνομία πρέπει να ενισχύσει τις περιπολίες της, γιατί φοβόμαστε πως τα πράγματα μπορεί να πάρουν χειρότερη τροπή.»

Οι κάτοικοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την κλιμάκωση των φαινομένων βίας και ζητούν άμεσες δράσεις από τις αρχές. Η περιοχή γύρω από το πάρκο έχει γίνει κέντρο συγκέντρωσης νεαρών ατόμων, που συχνά προκαλούν εντάσεις μεταξύ τους, ενώ πολλοί αναφέρουν ότι η κατάσταση αυτή γίνεται πλέον ανυπόφορη. Οι τοπικές αρχές έχουν δεχθεί καταγγελίες, ωστόσο οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκείς.

Απαντώντας στις εκκλήσεις των πολιτών, η αστυνομία δηλώνει πως θα ενισχύσει τις περιπολίες στην περιοχή και θα προσπαθήσει να αποτρέψει μελλοντικές συμπλοκές. Παράλληλα, οι κάτοικοι ζητούν από τους γονείς των νεαρών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε βίαιες ενέργειες που διαταράσσουν την ειρήνη της κοινότητας.

Η κατάσταση αυτή έχει αναδείξει το πρόβλημα της παραβατικότητας σε δημόσιους χώρους και την ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης, καθώς οι κάτοικοι ανησυχούν πως εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω.