8 Οκτ 2024

Ε.Μασκ προς Τάκερ Κάρλσον: «Αν δεν κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές θα είναι το τέλος της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ»

 

Αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές, «για να μην είναι οι τελευταίες στην ιστορία των ΗΠΑ», είναι ο Έλον Μασκ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάκερ Κάρλσον.

Ο Ε.Μασκ θεωρεί ότι το Δημοκρατικό κόμμα όπως έχει μεταμορφωθεί και λόγω του παρασκηνιακού πολιτικοοικονομικού διευθυντηρίου που κρύβεται από πίσω του, είναι μέγιστη απειλή για την δημοκρατία στις ΗΠΑ.

Από τη στιγμή που πιστεύει ότι αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές σε περίπτωση νίκης των Δημοκρατικών, συνεπώς πιστεύει ότι θα είναι και το τέλος της δημοκρατίας (δημοκρατία χωρίς εκλογές όπως και χωρίς ελευθερία του λόγου δεν δύναται να υφίσταται ούτε στην πιο διαστρεβλωμένη εκδοχή).

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν δίωρης συνομιλίας του με τον διάσημο δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιαστή, ο ιδιοκτήτης του X τόνισε την ανάγκη να επανεκλεγεί στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ ο Ν.Τραμπ.

Όπως ξεκάθαρα είπε, μια ενδεχόμενη νίκη της Καμάλα Χάρις στην κάλπη του Νοεμβρίου αποτελεί απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία.

«Η άποψή μου είναι ότι αν δεν κερδίσει ο Τραμπ σε αυτές τις εκλογές, θα είναι οι τελευταίες εκλογές που θα έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX στον πρώην παρουσιαστή του Fox News.

«Αν χάσει ο Τραμπ την έχεις βάψει», είπε αστειευόμενος ο Κάρλσον στον δισεκατομμυριούχο, σχολιάζοντας το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες στηρίζει με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο με όλες του τις δυνάμεις.

«Αν χάσει ο Τραμπ την έβαψα… Τα παίζω όλα για όλα», παραδέχτηκε γελώντας ο Μασκ.

«Πόσο καιρό νομίζετε ότι θα πάω φυλακή; Θα ξαναδώ τα παιδιά μου; Δεν ξέρω» συνέχισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί τα πράγματα να μην εξελιχθούν καλά γι’ αυτόν υπό μια κυβέρνηση Δημοκρατικών η οποία είναι γνωστό ότι είναι εκδικητική απέναντι στους αντιπάλους της.

Ο Μασκ, ο οποίος εμφανίστηκε με τον Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο, είπε στον Κάρλσον ότι πιστεύει ότι παράνομοι μετανάστες μεταφέρονται σκόπιμα σε μερικές Πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ, ώστε να γίνουν ψηφοφόροι των Δημοκρατικών, αν τελικά τους χορηγηθεί υπηκοότητα.

«Αυτές οι κρίσιμες, αμφιταλαντευόμενες εκλογικά Πολιτείες (swing states) μερικές φορές κερδίζονται με δέκα-είκοσι χιλιάδες ψήφους.

Τι συμβαίνει λοιπόν αν βάλεις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε μία από αυτές τις Πολιτείες;» διερωτήθηκε ο Μασκ και συνέχισε:

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι, αν υπάρξει άλλη μια τετραετία διακυβέρνησης των Δημοκρατικών, θα νομιμοποιηθούν τόσοι πολλοί λαθρομετανάστες που στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχουν swing states, και αυτή θα είναι μια μονοκομματική χώρα».

Είναι γνωστό ότι για τους παράνομους αλλοδαπούς οι Δημοκρατικοί είναι το αγαπημένο τους κόμμα.

Στη συνέντευξή του με τον Κάρλσον ο Μασκ συζήτησε και διάφορα άλλα θέματα της επικαιρότητας, τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί η ελευθερία της έκφρασης και εξέφρασε τον φόβο ότι ο «ιός της woke κουλτούρας» αντικαθιστά σταδιακά την θρησκεία στις σύγχρονες κοινωνίες.
pronews.gr