25 Οκτ 2024

Πούτιν από BRICS: «2.000 Ουκρανοί είναι παγιδευμένοι αυτή τη στιγμή στο Κουρσκ-Θα τους εξοντώσουμε όλους»

 

Την εξόντωση 2.000 εγκλωβισμένων Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής των BRICS...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως περίπου 2.000 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν παγιδευτεί στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μόσχας, ο ρωσικός στρατός έχει ξεκινήσει την διαδικασία εξουδετέρωσης αυτής της ομάδας, η οποία δεν έχει καμία έξοδο διαφυγής στην διάθεσή της.

Ο Πούτιν σημείωσε πως στην συγκεκριμένη επιχείρηση χρησιμοποιούνται όλα τα απαραίτητα μέσα και δυνάμεις με σκοπό την ταχεία και αποτελεσματική εξουδετέρωση της απειλής που θέτουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά στρατεύματα δρουν συντονισμένα και αποδοτικά, χαρακτηριστικά που τους επέτρεψαν να περικυκλώσουν και να παγιδεύσουν σημαντικό αριθμό Ουκρανών στρατιωτών στον εν λόγω τομέα του μετώπου.

Αυτήν την στιγμή προσωπικό του ρωσικού στρατού συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Κουρσκ με απώτερο σκοπό την ολική εκδίωξη των Ουκρανών εισβολέων.

Ο Πούτιν εξέφρασε την βεβαιότητά του πως τα στρατεύματα της Μόσχας θα επιτύχουν τους στόχους τους στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και πως η απειλή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων θα αφανιστεί.

Εμείς να σας ενημερώσουμε πως καμία επίσημη ουκρανική ή ρωσική πηγή δεν είχε μιλήσει μέχρι πρότινος για 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες παγιδευμένους στο Κουρσκ. Πάρα αυτά, στο παρελθόν μη επιβεβαιωμένες αναφορές στο διαδίκτυο υποστήριζαν πως πράγματι ένας μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών είχε περικυκλωθεί στο ρωσικό Κουρσκ από τις ρωσικές επιθετικές δυνάμεις.

Ουκρανικές πηγές προτείνουν πως η στρατιωτική ηγεσία του Κιέβου σχεδιάζει αυτήν την στιγμή αντεπίθεση με σκοπό να σωθούν αυτοί οι 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες από το «στόμα του λύκου».

Συνεχείς Επιτυχίες για τους Ρώσους στο Κουρσκ

Ένας διάσημος ρωσικός λογαριασμός στο X ανέφερε πριν λίγο πως μεγάλο τμήμα της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής των BRICS, η οποία πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Φαίνεται πως η Μόσχα έδωσε εντολή να κορυφώσουν την πίεση οι στρατιώτες της κατά την διάρκεια αυτής της ιστορικής συνόδου έτσι ώστε να αυξηθεί το κύρος της Ρωσίας στην οργάνωση.

Ως αποτέλεσμα των δράσεων του ρωσικού στρατού φαίνεται πως απελευθερώθηκε η Ογκλόβκα, ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς στο Κουρσκ.

Στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκε και σχετικό βίντεο που δείχνει την ανύψωση της ρωσικής σημαίας στην ερειπωμένη πλέον πόλη της ρωσικής περιφέρειας.