7 Οκτ 2024

Ισραήλ> Mε μια ιστορική απόφαση η Knesset βάζει λουκέτο στην υπηρεσία του ΟΗΕ υπάλληλοι της οποίας συμμετείχαν στο Νέο Ολοκαύτωμα της 7ης Οκτωβρίου

 

Μία ιστορική απόφαση τόσο για το Ισραήλ όσο και το δυτικό κόσμο καθώς υπάλληλοι της UNRWA συμμετείχαν στις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου 2023, στο Νέο Ολοκαύτωμα, εναντίον του μαρτυρικού εβραικού λαού.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Knesset ενέκρινε την Κυριακή δύο νομοσχέδια που αποσκοπούν στον τερματισμό της δραστηριότητας και των προνομίων στο Ισραήλ της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή.

Και τα δύο νομοσχέδια αποτελούν συγχώνευση μεγαλύτερου αριθμού νομοσχεδίων που προτάθηκαν από βουλευτές τόσο του συνασπισμού όσο και της αντιπολίτευσης.

To πρώτο νομοσχέδιο συνδυάζει προτάσεις των MKs Boaz Bismuth (Likud) και Sharren Haskel (Ηνωμένη Δεξιά), δηλώνει ότι η UNWRA δεν θα “λειτουργεί πλέον κανένα ίδρυμα, δεν παρέχει καμία υπηρεσία ή διεξάγει καμία δραστηριότητα, άμεσα ή έμμεσα” στο Ισραήλ.

 Το δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο συνδυάζει προτάσεις των βουλευτών Ron Katz (Yesh Atid), Dan Illouz (Likud) και Yulia Malinovsky (Yisrael Beytenu), αναφέρει ότι η συνθήκη μεταξύ Ισραήλ και UNWRA, που υπογράφηκε μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967, θα λήγει στις 7 Οκτωβρίου 2024 ή μόλις το νομοσχέδιο περάσει την τελική του ψηφοφορία στην ολομέλεια της Knesset.

Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο καμία ισραηλινή κυβερνητική υπηρεσία ή εκπρόσωπος δεν επιτρέπεται να επικοινωνήσει με την UNWRA ή με εκπρόσωπο της και ότι οι εργαζόμενοι της UNWRA δεν θα απολαμβάνουν ασυλίας ή ειδικών δικαιωμάτων που απολαμβάνουν άλλοι εργαζόμενοι του ΟΗΕ στο Ισραήλ, όπως ασυλία από κατηγορίες και ορισμένες φορολογικές περικοπές.

Ορίζει περαιτέρω ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ πρέπει να υποβάλλει έκθεση στην επιτροπή κάθε δύο μήνες σχετικά με την εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Τα νομοσχέδια προτάθηκαν ως απάντηση σε αναφορές ότι οι εργαζόμενοι της UNWRA συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και κράτησαν ομήρους Ισραηλινούς στη συνέχεια. Επίσης ορισμένες από τις εγκαταστάσεις της στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και ιατρικών κέντρων, διπλασιάστηκαν ως αποθήκες πυρομαχικών και όπλων και ότι το εκπαιδευτικό της σύστημα περιλάμβανε υποκίνηση βίας κατά του Ισραήλ.

Η Ayelet Samerano, μητέρα του Yonatan Samerano που δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζει τον επικεφαλής της UNRWA Philippe Lazzarini στην Ελβετία. 1 Αυγούστου 2024.

«Εργαλείο στην υπηρεσία του τρόμου»

Τα νομοσχέδια θα επιστρέψουν τώρα στην ολομέλεια της Knesset για δεύτερη και τρίτη ανάγνωση, η οποία πιθανότατα θα διεξαχθεί μετά την έναρξη της χειμερινής συνόδου της Knesset στις 28 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του FADC MK Yuli Edelstein έγραψε σε μια δήλωση μετά την έγκριση του νομοσχεδίου στην επιτροπή του, «Το πρόβλημα της UNWRA δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, αλλά προέκυψε και αποκαλύφθηκε με όλο του τον σατανισμό» εκείνη την ημέρα.

Ο Edelstein  είπε ότι το ζήτημα ήταν «περίπλοκο και περιελάμβανε ευρείες επιπτώσεις», αλλά δεν διευκρίνισε ποιες ήταν αυτές οι επιπτώσεις.

Ο Illouz έγραψε στο X/Twitter ότι η UNWRA «για μεγάλο χρονικό διάστημα» ήταν «εργαλείο στην υπηρεσία του τρόμου» και είχε γίνει «σύμμαχος της Hamas στον αγώνα της εναντίον του Ισραήλ». Πρόσθεσε ότι η πρότασή του είναι «απαραίτητη για την ασφάλεια του Ισραήλ και τη διατήρηση της κυριαρχίας του».

Το Ynet ανέφερε την Κυριακή ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres  έγραψε μια επιστολή στον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu  την περασμένη εβδομάδα, καλώντας τον να μην επιτρέψει την ψήφιση των νομοσχεδίων.

Ο Guterres ισχυρίστηκε ότι η νομοθεσία, η οποία θα αποσυνδέει τους δεσμούς μεταξύ ενός κράτους μέλους και μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ, είναι μια «πολύ ανησυχητική εξέλιξη» και ότι εάν εγκριθούν τα νομοσχέδια, θα το φέρει υπόψη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Danny Danon απάντησε στην επιστολή, λέγοντας ότι το Ισραήλ είχε παράσχει στον ΟΗΕ πληροφορίες σχετικά με περισσότερους από 100 υπαλλήλους της UNWRA που συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, αλλά ότι ο ΟΗΕ δεν είχε ακόμη αποσυνδέσει τους δεσμούς μεταξύ της UNWRA και της Ηamas. Σύμφωνα με τον Danon, η UNWRA απέτυχε τόσο επαγγελματικά όσο και ηθικά, και ήταν καιρός ο ΟΗΕ να αναγνωρίσει ότι είχε μετατραπεί σε «βραχίονα της Hamas».

 > Στη κεντρική photo o Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ  Guterres με τον Dr. Schwab του WEF o oποίος υποδύεται τον παγκόσμιο κυβερνήτη!

 

https://kourdistoportocali.com/