1 Οκτ 2024

Sex roulette: Το νέο καταστροφικό challenge στο TikTok

 Μία εξαιρετικά καταστροφική «μόδα» κάνει το γύρο του κόσμου το τελευταίο διάστημα στο TikTok με νεαρά κορίτσια να βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο την σωματική και την ψυχική τους υγεία αλλά και την ίδια την πορεία της ζωής τους.

Πρόκειται για το «sex roulette» μία πρόκληση με τη μορφή «ρώσικης ρουλέτας» μόνο που στο στόχαστρο του όπλου (που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι εκτελεστές, όταν επικράτησε ο όρος) μπαίνει η υγεία και η ζωή των νέων γυναικών.

Τα κορίτσια καλούνται σε αυτό το κακώς εννοούμενο «trend» να κάνουν σεξ με έναν τυχαίο σύντροφο, χωρίς ενδοιασμούς και προφυλάξεις. Μάλιστα, το στοίχημα είναι να βγουν «αλώβητες» από αυτή τη δοκιμασία.

Χάνει -υποτίθεται- όποια κολλήσει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή μείνει έγκυος, τίμημα που ξεπερνά όμως κατά πολύ τις συμβατικές προκλήσεις ενός απλού …παιχνιδιού, καθώς όπως αποκαλύπτεται υπάρχουν ήδη κορίτσια, που καταστρέφουν τις ζωές τους για να πάρουν μέρος σε αυτό το ασύλληπτα καταστροφικό παιχνίδι.

Έγκυος έξι μηνών 14χρονη στην Ιταλία
Σύμφωνα με τον ιστότοπο ilmessaggero.it η πιο πρόσφατη υπόθεση που συγκλονίζει την Ιταλία, είναι μια 14χρονη από τη Ρώμη, που εκμυστηρεύτηκε σε ψυχολόγο που έκανε σεμινάριο στο σχολείο της, πως είναι έξι μηνών έγκυος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοπέλα που προέρχεται από προβληματική οικογένεια υποστήριξε πως «δεν την ενδιαφέρει η εγκυμοσύνη», αλλά το γεγονός πως «έχασε» στο Sex Roulette και είναι «εκτός ομάδας».

Ειδικοί σχολιάζοντας το ζήτημα, τόνισαν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και ενημέρωσης των νέων, καθώς και της στήριξης από τις οικογένειές τους, για να προστατευθούν από την παραπλάνηση των κοινωνικών δικτύων και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά που πηγάζει από την ανάγκη ένταξης σε ομάδες και την αναζήτηση ακραίων εμπειριών.

Εξαπλώνεται σαν …μάστιγα στην Ευρώπη

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας lacitymag.it έγραψε ότι η πρόκληση διαδίδεται ραγδαία στο TikTok, ενώ έχουν δημιουργηθεί ειδικές συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικες που οργανώνουν τα ερωτικά ραντεβού τους.

Η δοκιμασία ξεκίνησε από κύκλους εύπορων οικογενειών στο Βελιγράδι και εξαπλώθηκε γρήγορα σε Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ιταλία. Οι συμμετέχοντες οργανώνονται μέσω παράλληλων συνομιλιών στα social media και κανονίζουν τόπο και χρόνο για τις συναντήσεις, πάντα χωρίς τη χρήση προφυλακτικών.

Το «Sex Roulette» δεν περιορίζεται όμως μόνο στην εγκυμοσύνη ως αποτέλεσμα, αλλά οι συμμετέχοντες για να εντείνουν τον κίνδυνο και την αίσθηση του ρίσκου μπορεί να επιλέγουν να υπάρχει ανάμεσά τους άτομο, που είναι θετικό στον HIV, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος είναι, αυξάνοντας έτσι την επικινδυνότητα της πρόκλησης.

Η πρόκληση “Sex Roulette” δεν είναι το μόνο επικίνδυνο φαινόμενο. Προκλήσεις όπως το “Calippo Tour” και το “Chinotto Tour”, όπου ανήλικες ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας για να επιδοθούν σε πράξεις σεξουαλικής φύσης με αγνώστους, καταγράφονται και δημοσιεύονται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας τους συμμετέχοντες σε κίνδυνο σωματικών και ψυχικών βλαβών.

https://www.zougla.gr/