15 Οκτ 2024

Η Wall Street θεωρεί σίγουρη την επανεκλογή Donald Trump> Άνοδος 150% για τη μετοχή της Trump Media & Technology Group

 Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου Donald Trump έχει ανάψει φωτιές στη Wall Street και αυτό έχει σχέση με τις μεγάλες πλέον πιθανότητες του Trump να.. ανακαταλάβει τον Λευκό Οίκο.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, η Trump Media & Technology Group βρισκόταν σε κατάσταση κατάρρευσης. Η τιμή της μετοχής της είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό των 12,15 δολαρίων στις 23 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας μια εκπληκτική πτώση 82% από το υψηλό της.

Αλλά η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Truth Social απολαμβάνει πλέον μια τεράστια ανάκαμψη σχεδόν 150% στις τρεις εβδομάδες από τότε, υπερδιπλασιάζοντας την τιμή της μετοχής της. Η ίδια, αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% μόνο την περασμένη εβδομάδα και ενισχύθηκε κατά 18% τη Δευτέρα.

Η Trump Media δεν ανακοίνωσε κάποια ξαφνική ροή εσόδων ή ένα εντυπωσιακό νέο προϊόν που θα μπορούσε να εξηγήσει την εκτόξευση. Και δεν έλαβε κάποιου είδους ψήφο εμπιστοσύνης από αναλυτές της Wall Street ή από κύριο μέτοχο. Αντίθετα, η ανάκαμψη τροφοδοτήθηκε από τις πιθανότητες να κερδίσει ο Trump τον Νοέμβριο. H Trump Media έχει από καιρό χρησιμεύσει ως τρόπος για τους εμπόρους της Wall Street να στοιχηματίζουν στις εκλογές.

Η κούρσα για τον Λευκό Οίκο παραμένει απίστευτα συναρπαστική και μπορεί να συνεχιστεί στο ίδιο στενό μοτίβο μέχρι το τέλος. Αλλά οι αγορές στοιχημάτων και ορισμένες πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν αλλάξει κάπως υπέρ του πρώην προέδρου.

«Είναι πραγματικά απλό. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι αν εκλεγεί ο Trump, αυτή η μετοχή έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μεγάλα κέρδη. Και αν δεν εκλεγεί, πιθανότατα θα πάει στο μηδέν», δήλωσε ο Matthew Tuttle, Διευθύνων Σύμβουλος της Tuttle Capital Management.

Ο Trump είναι το πρόσωπο της εταιρείας. Είναι ο πιο δημοφιλής χρήστης του Truth Social και τα 114,75 εκατομμύρια μετοχές του τον καθιστούν κυρίαρχο μέτοχο. Η αξία του μεριδίου του Trump στην εταιρεία έχει εκτοξευθεί κατά περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 23 Σεπτεμβρίου σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Jay Ritter, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο οποίος έχει μελετήσει τις κεφαλαιαγορές για τέσσερις δεκαετίες, περιέγραψε την άνοδο κατά 100% για την Trump Media από τις 23 Σεπτεμβρίου ως «εκπληκτική».

«Οι μετοχές των meme ευδοκιμούν στην προσοχή και στην περίπτωση της Trump Media, η τιμή αντανακλά επίσης τις προσδοκίες για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου», είπε ο Ritter, δείχνοντας τις αγορές στοιχημάτων όπως το PredictIt που δείχνουν ότι η διαφορά της Harris έναντι του Trump έχει εξαφανιστεί.

Ο Michael Block, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της AgentSmyth, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές δραστηριότητες ανοδικών επιλογών που λήγουν στις 15 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

«Αυτό μοιάζει με ένα επιλεκτικό στοίχημα για τη νίκη του Trump την ημέρα των εκλογών», είπε ο Block. «Η απόδοση του Trump στις δημοσκοπήσεις βελτιώνεται και η συμμαχία του με τον Elon Musk έχει αλλάξει το αφήγημα».

Ωστόσο, παρά την πρόσφατη άνοδο, η τιμή της μετοχής της Trump Media παραμένει πολύ μακριά από το ανώτατο όριο των 66 δολαρίων τον Μάρτιο. Και η αξία του μεριδίου του Trump εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία του στα τέλη Μαρτίου.

Πέρα από τις εκλογές, η τιμή της μετοχής της Trump Media επωφελήθηκε από το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος διατήρησε τις μετοχές του. Πολλοί επενδυτές υπέθεσαν ότι ο Trump θα μπορούσε να τις απορρίψει όταν λήξουν οι περιορισμοί κλειδώματος που εμποδίζουν τους μεγάλους μετόχους να πουλήσουν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει καμία πώληση μετοχών και έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν πουλάει.

«Αν ο Trump κέρδιζε στις δημοσκοπήσεις, αλλά ήσασταν πεπεισμένοι ότι επρόκειτο να πουλήσει, σίγουρα δεν θα βλέπατε την άνοδο που έχουμε δει», είπε ο Tuttle. «Το γεγονός ότι λέει ότι δεν θα πουλήσει -και ότι στην πραγματικότητα δεν έχει πουλήσει- παρέχει το τέλειο σκηνικό για την εκτόξευση».

Ο Ritter έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η αγορά υπερτιμά δραματικά την Trump Media. Παραμένει βαθιά σκεπτικιστής για την Trump Media, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία αξίζει λίγο περισσότερο από τα μετρητά στον ισολογισμό της, επειδή δεν έχει αποδείξει ότι έχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για να αποφέρει κέρδη. «Στη σημερινή τιμή της μετοχής των 25 δολαρίων περίπου, η μετοχή είναι υπερτιμημένη κατά 1.000% περίπου», είπε ο Ritter, «υποδηλώνοντας ότι τελικά θα υπάρξει πτώση 90%».

https://kourdistoportocali.com/