Ένα άρθρο σε μια τοπική εφημερίδα της Ηλιούπολης μας κίνησε το ενδιαφέρον. Κυρίως διότι είναι καταγγελίες που είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, οι οποίες αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις -με ειδική... αναφορά σε συγκεκριμένο Επιτελείο- όπως αναφέρεται και στο άρθρο. θα υπέθετε κανείς ότι αυτά τα προβλήματα να έχουν αντιμετωπιστεί. Στημένες δουλειές εκατομμυρίων, με εταιρίες που έχουν την υποστήριξη ή και ενεργό εμπλοκή αξιωματικών εν αποστρατεία, που διαθέτουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις στο στράτευμα. Όλα αυτά χρήζουν… ΚΑΤΑΔΕΙΞΗΣ.
Φαίνεται όμως ότι οι εκάστοτε διαμαρτυρίες, αντί να κινητοποιούν τους υπεύθυνους για την πάταξη των φαινομένων, λειτουργούν ως βαλβίδα αποφόρτισης των διαμαρτυριών και με μικρή καθυστέρηση όλα ξεκινούν και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν άραγε τέτοια φαινόμενα και σήμερα; Δηλαδή αδιαφορίας για τις δημοσιογραφικές καταγγελίες και παιχνίδι με τον χρόνο πριν την ολική επαναφορά; Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ας δούμε όμως το άρθρο στο “Ηλιούπολη PRESS” που υπογράφει ο συνάδελφος Μάκης Παπαδάτος, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Γραμματέα στον Σύλλογο «ΝΕΜΕΣΙΣ», με αντικείμενο τη στήριξη των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών. Στην εισαγωγική παράγραφο αναφέρεται… Αποκάλυψη: Κύκλωμα διαφθοράς στις προμήθειες του στρατού από απόστρατους. Οι «εξυπηρετήσεις» των ενεργεία συναδέλφων τους! «Χαριστικές» αναθέσεις σε εταιρείες που ελέγχονται από απόστρατους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού έφερε στο φως η έρευνα που προέκυψε μετά από καταγγελίες.
Και συνεχίζει: Σύμφωνα με στοιχεία απόστρατοι έχουν συστήσει εταιρείες με έδρα στο εξωτερικό και με την βοήθεια εν ενεργεία συναδέλφων τους, τους ανατίθενται προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, ή «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας απόστρατων που την τελευταία 5ετια μόνο από μια μονάδα έλαβε απ’ ευθείας αναθέσεις αξίας άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει και είναι δημοσιευμένα στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» υπάρχουν προμηθευτές του Στρατού που παραδίδουν υλικά, όπως, εξαρτύσεις, ρουχισμό κλπ, χωρίς να ελεγχθούν από το χημείο του κράτους και σε περιπτώσεις που ελέγχονται και εξακριβώνεται αστοχία προϊόντος παραλαμβάνονται με ένα μικρό πρόστιμο της τάξης το 2 έως 5% και πολλές φορές χωρίς κανένα πρόστιμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα προμήθεια στολών των Ειδικών Δυνάμεων που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και έγινε αποδεκτή με μηδέν πρόστιμο. Από την άλλη πλευρά, εταιρεία εκτός κυκλώματος, παράδωσε σάκους που ενώ είχαν παραληφθεί με οριστικό πρωτόκολλο παραλαβής, στη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία προχώρησε σε επανέλεγχο με αποτέλεσμα να μην έχει πληρωθεί ακόμα ο προμηθευτής. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ