23 Μαρ 2025

Προφυλακίζεται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου!


 Την απόφαση να προφυλακίσει τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έλαβε η τουρκική δικαιοσύνη κάνοντας δεκτή τη εισήγηση των εισαγγελέων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η προφυλάκιση αφορά στο αδίκημα της διαφθοράς και θα οδηγηθεί στη φυλακή. Επίσης, η δικαιοσύνη αποφάσισε τη μη προφυλάκισή του για τα αδικήματα της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες για την έκπτωσή του από το αξίωμα του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη για «διαφθορά» και «τρομοκρατία», κατήγγειλε ενώπιον της αστυνομίας τις «ανήθικες και αβάσιμες» κατηγορίες, σύμφωνα με δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

«Οι ανήθικες και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος μου, από τις κατασκευασμένες αναφορές έως το χρονοδιάγραμμα των ερευνών, έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν τη φήμη και την αξιοπιστία μου», τόνισε ο δήμαρχος, σύμφωνα με τη δήλωση αυτή.

«Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη στρατηγική θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον των δικαστηρίων. Θα κάνω μήνυση εναντίον των προσώπων και των θεσμών που εμπλέκονται σε αυτό», προειδοποίησε.

«Όχι μόνο αυτή η διαδικασία βλάπτει τη διεθνή φήμη της Τουρκίας, αλλά καταστρέφει και την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην οικονομία», πρόσθεσε.