Με προφανή διάθεση… να «σαμποτάρει» τις προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 15/5 συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εμφανίστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατά την άφιξη του στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Rejep Tayip Erdogan.«Είμαστε σε επαφή με την αμερικανική πλευρά, πιστεύω ότι και αυτοί θα εκπροσωπηθούν στην Τουρκία σε υψηλό επίπεδο.
Όσο για τους Ρώσους, θα δούμε.
Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά από ότι παρατηρούμε, μοιάζει περισσότερο με θεατρικό σκηνικό παρά με κάτι σοβαρό» είπε ο Zelensky.
«Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ποιος παίρνει πραγματικά τις αποφάσεις από την ρωσική πλευρά.
Και θα ενεργήσουμε αναλόγως» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος διεμήνυσε πως θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, κατόπιν της συνάντησης του με τον Τούρκο πρόεδρο.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ώρα για την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας, πέρα από τις επίσημες δηλώσεις της Maria Zakharova, της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, ότι κατόπιν παρέμβαση της τουρκικής πλευράς, οι συνομιλίες πάνε για το δεύτερο μισό της ημέρας.
Αντίδραση Ρωσίας: Μιλά ο αποτυχημένος κλόουν
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Zelensky, η Maria Zakharova υποστήριξε πως ο «αποτυχημένος κλόουν» μιλά για αξιόλογους ανθρώπους.
«Ποιος χρησιμοποιεί αυτό το λεξιλόγιο.
Ο κλόουν;
Ο αποτυχημένος;
Ένας άνθρωπος με άγνωστο εκπαιδευτικό υπόβαθρο που μιλά για ανθρώπους με διδακτορικά, με επιτεύγματα για την πατρίδα τους, με επαγγελματικά κατορθώματα.
Αυτούς αποκαλεί έτσι;
Και ποιος είναι αυτός;» τόνισε η Zakharova.
«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει έτσι για κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα τους.
Επιπλέον, η διαπραγματευτική ομάδα, αυτή η αντιπροσωπεία, είναι αυτή που πριν τρία χρόνια του έδωσε την ευκαιρία να σώσει την χώρα και τον λαό του, ευκαιρία την οποία εξίσου άστοχα, επειδή είναι απατεώνας, δεν χρησιμοποίησε» είπε η Zakharova.
www.bankingnews.gr
