12 Σεπ 2025

Δημόσιο: Αυξήσεις κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα

 

Για αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα και «άδειο καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τους δημοσίους υπαλλήλους, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση. Η μόνη εξαγγελία του πρωθυπουργού σημειώνουν οι... συνδικαλιστές είναι η «ταπεινωτική μείωσης φόρου 2% από 22% στο 20%» που δεν επιφέρει καμιά ουσιαστικά αύξηση στο εισοδήματα των εργαζομένων του Δημοσίου. 

Ο Κ. Μητσοτάκης, σημειώνουν στην ανακοίνωση τους, οι συνδικαλιστές δεν έκανε ούτε αναφορά στην «επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού» και σε αυξήσεις στους μισθούς. Δεν έκανε καμιά αναφορά για αυξήσεις σε επιδόματα και κατάργηση της ειδικής εισφοράς 2% που ενώ καταργήθηκε παντού, παραμένει ακόμα στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο! «Ο πρωθυπουργός επέλεξε να αρνηθεί τη πραγματοποίηση έστω και ενός από τα αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης:

Για 7η συνεχόμενη ΔΕΘ το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι άδειο για τους εργαζομένους στο Δημόσιο ενώ τίποτα δεν ανακοινώθηκε για την πραγματική ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών, με την υποστελέχωση -ειδικά στο τομέα της Υγείας,-να απειλεί πια, όχι μόνο τη καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Και φέτος ο πρωθυπουργός επέλεξε να αρνηθεί τη πραγματοποίηση έστω και ενός από τα αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Καμιά αναφορά για

  • Την ανάγκη αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα
  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Τη θεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα
  • Την απόδοση του χαμένου μισθολογικού κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
  • Τη κατάργηση της ειδικής εισφοράς 2% που ενώ καταργήθηκε παντού, παραμένει ακόμα στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο
  • Την αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Την άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορεων (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και την αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.

Μόνο η εξαγγελία της ταπεινωτική μείωσης φόρου 2% από 22% στο 20% για τα χαμηλότερα εισοδήματα για το ποσό από 10.000 έως 20.000 μιλάμε για ετήσια μείωση φόρου 200 ευρώ δηλαδή λιγότερα από ένα ευρώ τη μέρα και μείωση για και 5% για τα υψηλότερα (40.000 – 60.000 ευρώ).

Για τους μισθωτούς χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν. Και Πως να υπάρξουν άλλωστε όταν δεν φορολογείται ο πλούτος; Όταν οι πολιτικές τις Κυβέρνησης ενισχύουν και προστατεύουν το υπάρχον μοντέλο συγκέντρωσης πλούτου τα καρτέλ, τα ολιγοπώλια, τις τράπεζες, τα golden boys, τους ομίλους ενέργειας, την πολεμική βιομηχανία, τις ναυτιλιακές, το Airbnb, τις μεγάλες γονικές παροχές; Άλλωστε τα λεφτόδεντρα ανθίζουν μόνο για τα μπουμπούκια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρωθυπουργός ΔΕΝ είπε κουβέντα και για τον έλεγχο της ακριβείας και προσποιήθηκε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά τον αδιάβαστο όταν δεν απάντησε καν σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να νομοθετήσει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα, όπως προβλέπεται από ευρωπαϊκή οδηγία, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει το θέμα. Οδηγία που επιτρέπει τη χρήση μηδενικών συντελεστών για βασικά προϊόντα, όπως τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα που προορίζονται για ιατρική χρήση.

Μας είπε τελικά ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν τους περισσότερους, και κοινωνικά πιο άδικους, έμμεσους φόρους στην Ευρώπη. Φόρους που πλήττουν πρωτίστως τα χαμηλά μας εισοδήματα ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει να διαφημίζει το Success Story της που χτίζει από αυτά τα ματωμένα πλεονάσματα.

Μας είπε να μην ακούμε αυτούς με τις ντουντούκες και τις μίζερες αντιδράσεις τους που χαλάνε την εικονική πραγματικότητα που θέλει να μας σερβίρει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τη σκληρή πραγματικότητα για το δημόσιο και τις δομές του σ αυτό ζούμε αυτό υπερασπιζόμαστε.

Απέναντι σε αυτή την κοροϊδία οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά!

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

https://www.aftodioikisi.gr/