Φτιάχναμε χθες ένα podcast με τον Τάσο Παππά και προσπαθούσα να του εκμαιεύσω απάντηση αν θα πέσει επιτέλους (το επιτέλους το λέω εγώ) η κυβέρνηση... Δεν θα σας πω εδώ τι μου απάντησε, θα το ακούσετε στο podcast. Μέχρι και ποσοστά... του ζήτησα, τόσο τοις εκατό ότι θα πέσει, τόσο ότι δεν θα πέσει. Συμφωνήσαμε πάντως ότι είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Και ότι είναι στη χειρότερή της φάση. Θα το δούμε αυτό το επόμενο διάστημα.
Αλλο θέλω να σας πω εδώ όμως. Για τα χθεσινά σχόλια του εκδότη των «Παραπολιτικών» στη στήλη «Big Mouth» του «Power Game». Τον περνάει τον Κυριάκο γενεές δεκατέσσερις. Ούτε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» να δούλευε.
Κατ’ αρχάς αποκαλούσε «yesmenηδες του Κυριάκου» τρεις υπουργούς που δεν είναι άλλοι από τον αντιπρόεδρο Χατζηδάκη, τον εκπρόσωπο Μαρινάκη και τον υφυπουργό Μυλωνάκη. Επίσης μας ενημέρωσε ότι στο συνέδριο που διοργανώνει το powergame.gr μαζί με τον Economist Πέμπτη και Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, «εκτός από τον Τσίπρα, ομιλητής θα είναι και ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Βαγγέλης Μαρινάκης». Και επειδή, όπως γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης, κάποιοι «λέγεται ότι εισηγούνται στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης συνέντευξης Τύπου να βγει ευθέως και να καταγγείλει το αφεντικό της Alter Ego», δεν αποκλείεται ο πρόεδρος Βαγγέλης να απαντήσει «προκαταβολικά στον αρχηγό Κυριάκο, έτσι, για να του κάνει πιο εύκολη τη ζωή κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη».
Γράφει και κάτι ακόμα στο «Big Mouth», καρφώνοντας τον πρωθυπουργό. Στα Χανιά που βρισκόταν για διακοπές, «έπεσα πάνω σε μια αυτοκινητοπομπή με αστυνομικούς, ποδήλατα και κάτι άλλα περίεργα. Επειδή μου προξένησε μια κάποια εντύπωση, προσπάθησα να μάθω τι ακριβώς ήταν αυτό που είχα συναντήσει, παραμονή της Παναγίας. “Κάνει ποδήλατο ο Μητσοτάκης” μου είπαν κάτι περίεργοι του χωριού».
Εχει δίκιο λοιπόν ο Τάσος Παππάς, είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή που την εγκαταλείπουν σιγά σιγά ακόμα και αυτοί που την πίστευαν.
Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr