3 Μαρ 2026

Κόντρες κορυφής, Μαρινάκη - Αλαφούζου, στην αυλή Μαξίμου - Ποδόσφαιρο, ΜΜΕ και εξουσία με ζητούμενο το μέλλον της ΝΔ

 

Μία απίστευτη επιχειρηματική διαμάχη συμβαίνει στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου που προβληματίζει τους ενοίκους του.

Το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί η κόντρα Αλαφούζου-Μαρινάκη με εκατέρωθεν βολές από τα.. μιντιακά συγκροτήματά τους.

Η νέα κόντρα Μαρινάκη - Αλαφούζου

Στο Βήμα της Κυριακής υπήρξε άρθρο σε παραπολιτική στήλη που κατηγορούσε τον Γ. Αλαφούζο ότι έχει εισπράξει από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη 300 εκατ ευρώ (φοροαπαλλαγές, υποδομές για γήπεδο Παναθηναικού, κρατικές διαφημίσεις κ.α) και ότι τώρα ζητάει και άλλα μέσω της πίεσης στην κυβέρνηση για να διευθετηθούν θεσμικά θέματα των τηλεοπτικών σταθμών κατά τρόπο που να συμφέρει το συγκρότημα του Φαλήρου.
Μάλιστα, έβαλε στο κάδρο και τον Κώσταντίνο Ζούλα ο οποίος λειτουργεί ως μεσάζοντας της κυβέρνησης στον Αλαφούζο και τούμπαλιν.
Η επίθεση αυτή, δεν έμεινε αναπάντητη.
Την επόμενη μέρα, ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ξεκίνησε και αυτός μία επίθεση για την υπόθεση Λυγγερίδη κάνοντας λόγο για «συμμορία εγκληματιών της Θύρας 7», για «ομερτά», για σιωπή που – όπως υπονοεί – καλύπτει τη διοίκηση του Ολυμπιακού καθώς και για προσχηματική ευαισθησία για το κράτος δικαίου.

Οι συμμαχίες και η στήριξη σε πολιτικούς της αντιπολίτευσης

Το νέο επεισόδιο στη κόντρα Μαρινάκη-Αλαφούζου συνδέεται στενά και με τις τελευταίες επιθέσεις του Μαρινάκη στην κυβέρνηση.
Πριν λίγες μέρες, είδαμε το Mega να επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα προγράμματα κατάρτισης και να θέτει στο προσκήνιο παλαιό κυβερνητικό παράγοντα με τον οποίο το συγκρότημα Μαρινάκη είναι σε μεγάλη έχθρα.
Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις Μαρινάκη-Μελισσανίδη έχουν καλυτερέψει, έχουν συμφωνήσει να εντείνουν την κριτική απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα από τα ΜΜΕ τους, με τον Μαρινάκη να δίνει το λόγο του να μην ενεργοποιήσει την Ελευθεροτυπία.
Ο δε Δημήτρης Μελισσανίδης έχει υποσχεθεί στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Μαρινάκης στηρίζει για την ώρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη με βαθύτατο σκοπό να αναγκάσει τον Μητσοτάκη να χάσει και να παραιτηθεί.

Συνεργασία με νόημα Μαρινάκη - Ιβάν

Ο εφοπλιστής Μαρινάκης τα έχει βρει και με τον ελληνοπόντιο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο οποίος εντείνει την κριτική του από το τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Mαρινάκης-Ιβάν θα έχουν συνεργασία στα θέματα των καναλιών, ο πρώτος θα δώσει μεγάλα assets της ταινιοθήκης του Mega στο ΟPEN.
Oι δύο άνδρες τα έχουν βρει και στην υπόθεση «ποδόσφαιρο», εκεί όμως οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.
Τη συνεργασία Μαρινάκη- Ιβάν Σαββίδη πάει να σπάσει ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος ο οποίος δεν θα δεχτεί τετελεσμένα και εν μέρει – όπως λέγεται- στηρίζεται και από την κυβέρνηση.

Εμφύλιος στον Ολυμπιακό λόγω… κυβέρνησης

Και εάν τα έχει βρει ο Μαρινάκης με αρκετούς «εχθρούς» εκτός Ολυμπιακού, η υπόγεια διαμάχη του με την οικογένεια Αγγελόπουλου παραμένει.
Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε με την πρόθεση του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός να ασχοληθεί με το ΝΒΑ και να δημιουργήσει Oλυμπιακό NBA, όμως, το καταστατικό του ερασιτέχνη δεν το επιτρέπει.
Θυμίζουμε ότι οι σχέσεις των δύο επιχειρηματικών οικογενειών έχουν χαλάσει εδώ και καιρό.
Η ΚΑΕ δεν έχει στηρίξει καθόλου την Θ7 για την υπόθεση Λυγγερίδη και η ΠΑΕ έχει κατηγορήσει την οικογένεια Αγγελόπουλου ότι τα έχει βρει στα πάντα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη επ’ αφορμή της παραχώρησης του ΣΕΦ.
Επίσης, στενός συνεργάτης των Αγγελόπουλων είναι και εφοπλιστής ο οποίος έχει κόντρα με τον Μαρινάκη, όχι εδώ αλλά στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Premier League, όπου διαθέτει ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο εκλεκτός του Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

Ένας άλλος επιχειρηματίας που στηρίζεται αρκετά από την κυβέρνηση είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης ο οποίος πρόσφατε αγόρασε την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, φέρνοντας και ένα τεράστιο όνομα προπονητή (Τρινκέρι). Με τις ευλογίες της κυβέρνησης ο κ. Μυστακίδης έχει αρχίσει έναν διάλογο με τον Γ. Αλαφούζο προκειμένου να μπει ως μέτοχος στα ΜΜΕ του.
Του προσφέρθηκε και η «Καθημερινή» η οποία ως μαγαζί μπαίνει μέσα κάτι εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.
Αλλά και ο ΣΚΑΙ είναι πλέον ελλειμματικός, παρά τις επενδύσεις που έγιναν σε τηλεοπτικό περιεχόμενο.
Ο Μυστακίδης, μαζί με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και υπό την καθοδήγηση του Μαξίμου, θα ήθελε να μπει και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όμως, ο Σαββίδης δεν πρόκειται να πουλήσει την επένδυση αυτή.

Οι θεσμικοί περιμένουν…

Θεσμικοί παίκτες, τέλος, είναι στην αναμονή των εκλογών.
Βαρδινογιάννηδες και Κυριακού, διατηρούν αποστάσεις αλλά δεν ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και περιμένουν τη νέα μέρα έχοντας επιλέξει, όμως, πρόσωπα τα οποία θα παίξουν ρόλο.
Ο δε Κυριακού σκέφτεται πολύ έντονα να επενδύσει περισσότερα χρήματα στα ΜΜΕ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr