29 Μαΐ 2026

Η μπασκετική (και όχι μόνο) γκάφα του Κ. Μητσοτάκη

 


Να αρχίσουμε από τα αυτονόητα. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να καλέσει στο Μαξίμου όποιον θέλει. Ακόμη και τη σκυλίτσα από το απέναντι πεζοδρόμιο, που λέει ο λόγος για να μη νιώθει μοναξιά ο Πίνατ. Πολύ καλά έκανε λοιπόν που φώναξε στο Μαξίμου τα «παιδιά του Πειραιά» για να τους συγχαρεί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Γιατί δεν είχε κάνει το ίδιο για εκείνα τα «αποπαίδια» που κέρδισαν την ίδια Ευρωλίγκα το 2024;

Τα «αποπαίδια» του Παναθηναϊκού. Έλειπε, είχε πάει ταξίδι για δουλειές, δεν το σκέφτηκε; Πάσα εξήγηση δεκτή.

Εκεί όμως που τα πράγματα παύουν να είναι φυσιολογικά είναι όταν οι διακρίσεις και τα προνόμια δεν εξαντλούνται στις «ρεβεράντζες». 25 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να δωρίσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα «παιδιά του Πειραιά» για να κατασκευάσουν το νέο ΣΕΦ.

Δηλαδή 25 εκατ. παραπάνω από όσα η ίδια η κυβέρνηση έδωσε στα «αποπαίδια» της Αθήνας για να δημιουργήσουν το νέο ΟΑΚΑ. Μηδέν για τα «αποπαίδια», 25 για τα «παιδιά του Πειραιά».

Και μαζί Λιόλιους για να νιώθουν ασφάλεια, «ελληνόψυχους» Γουόκαπ και δεν ξέρουμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον. Αν προσθέσεις στη λίστα και Χαλυβουργικές (αλήθεια κύριε Μυλωνά της Εθνικής τι κάνετε, είστε καλά; Μπράβο), τότε ο λογαριασμός γίνεται πολύ βαρύς και ασήκωτος.

Γκάφα λοιπόν κ. Μητσοτάκη.

Μεγάλη γκάφα…

Α.Ο.

https://www.ieidiseis.gr/