22 Ιουν 2026

Ένοχη η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για την διαρροή emails απόδημων – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 μηνών

 


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχους τους τέσσερις κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και την πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στην υπόθεση διαρροής ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων Ελλήνων, μια υπόθεση που είχε... προκαλέσει έντονο πολιτικό και θεσμικό απόηχο ενόψει των ευρωεκλογών του 2024.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 8 έως 20 μήνες, όλες με τριετή αναστολή, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της δικογραφίας και τις επιμέρους ευθύνες κάθε κατηγορουμένου.

Μεταξύ των καταδικασθέντων βρίσκονται η πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς επίσης και οι Νίκος Θεοδωρόπουλος και Μένιος Κορομηλάς.

Φυλάκιση 20 μηνών

Στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επιβλήθηκε ποινή 20 μηνών, ενώ στον Μιχάλης Σταυριανουδάκης ποινή 18 μηνών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.