Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και οδήγησε σε φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας ξυδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν σορό αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων. Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά, με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα και το εργοστάσιο να τυλίγεται στις φλόγες. Πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν τον ουρανό της περιοχής, ενώ ο εκκωφαντικός κρότος έγινε αισθητός μέχρι την Κόρινθο και το Λουτράκι, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Κορινθίων.
Οι πυροσβέστες, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης έντασης της φωτιάς, πραγματοποίησαν έρευνες στο εσωτερικό του εργοστασίου για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων ατόμων. Για το περιστατικό έχει ενεργοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη και την καταστροφική πυρκαγιά.
Οι πυροσβέστες πραγματοποιούν αυτή την ώρα έλεγχο για τυχόν εγκλωβισμένους σε δύσκολες συνθήκες καθώς η φωτιά καίει ολοσχερώς το εργοστάσιο και πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει από άκρη τον ουρανό της Κορινθίας. Η φωτιά έχει ξεσπάσει και κατακαίει το εργοστάσιο ξυδιού.
https://www.dnews.gr/
